Hirdetés

Távozik az intézmény éléről Fórika Sebestyén

Közel nyolc év után távozik a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ éléről Fórika Sebestyén: az intézményvezető sajtótájékoztatón mondott köszönetet mindazoknak, akik munkáját segítették.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Távozik az intézmény éléről Fórika Sebestyén
Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Az elmúlt időszakban a közösségi médiában és a sajtóban megjelent információk, valamint a GYMK költségvetése körüli viták miatt döntött úgy a távozó intézményvezető, hogy a nyilvánosság előtt is elköszön. Elmondta: az elmúlt nyolc  évben közel hatszáz rendezvénynek volt főszervezője, társszervezője, partnere vagy támogatója az általa vezetett intézmény, továbbá köszönetet mondott mindenkinek, aki a kulturális élet alakításában, támogatásában részt vett.

– A köszönetnyilvánítást a teljesség igényével szeretném megfogalmazni, ezért nevén csak a Jóistent nevezem, akinek keresztény értékrendre törekvő emberként a legnagyobb hálával tartozom – fogalmazott Fórika Sebestyén.

A leköszönő intézményvezető köszönetet mondott családjának, majd a továbbiakban arra kért mindenkit, hogy támogassa a gyergyói közművelődést, „mert az értékrendünk, kultúránk és örökségünk az egyedüli megtartó erőnk”.

A felmondás

Fórika Sebestyén azt követően mondott le, hogy a helyi önkormányzatnak a GYMK menedzseri tisztségére kiírt versenyvizsgáján nem találták megfelelőnek a dolgozatát, ezért döntött úgy, hogy nem tölti ki július végéig szóló megbízatását.

Az önkormányzat hivatalos álláspontja

Hivatalos álláspontot fogalmazott meg Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala az általa működtetett művelődési központ igazgatójának lemondása kapcsán. A szerkesztőségünkbe eljuttatott, Hivatalos álláspont címmel ellátott levélben Fórika Sebestyén versenyvizsgája és menedzseri munkája kapcsán osztanak meg információkat, valamint visszautasítják azt a vádat, mely szerint a beruházásokkal szembeállították a kultúrát. „Határozottan visszautasítjuk azt is, hogy valaha szembe lett volna állítva a beruházásokkal a kultúra. Két esetben hangzott el hasonló okfejtés: mikor a tanácsosok több pénzt akartak teremteni az útkarbantartásra (ami nem az infrastrukturális beruházásaink része!), a polgármester valóban megjegyezte, hogy csupán a művelődési központ költségvetése van annyira felduzzasztva (közel háromszorosa, mint az előző években), hogy hozzá lehetne nyúlni. Valamint amikor az RMDSZ-frakció a már meglévő, 1.314.000 lejes költségvetésre kért még 350 ezer lejt a fesztiválokra, azt a pénzt, aminek hiányában a nemcsak számunkra, de a környékbeli falvak számára is igencsak fontos terelőút halálos ítéletét szavazták volna meg. Zárszóként: a menedzseri vizsgákat továbbra is az előírt, törvényes formában hirdetjük és szervezzük meg” – fogalmaz közleményében a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!