Tavaly elmaradt, idén ismét támogatják az egyházakat Gyergyószentmiklóson

Tavaly elmaradt, idén viszont ismét kapnak önkormányzati támogatást a gyergyószentmiklósi egyházak. 250 ezer lejt osztott szét idén a közgyűlés közöttük.

Barabás-Pál Hajnalka
Tavaly elmaradt, idén ismét támogatják az egyházakat Gyergyószentmiklóson
Haranglábat építenének, támogatja a város Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Összesen 250 ezer lejt különített és osztott el az igénylések alapján Gyergyószentmiklós önkormányzata az augusztusi soros tanácsülésen. Az örmény katolikus plébániát 47 500 lejjel támogatják, hogy ebből a plébánián végezzenek belső felújításokat. A reformátusoknak 19 000 lej jut a helyi költségvetésből a templom felújításának előkészítésére, ehhez szükséges tervekre. Az unitárius egyházközség 20 ezer lejes támogatást kap az imaházba szükséges bútorzat beszerzésére.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

23 500 lejt kap a zsidó közösség a gyergyószentmiklósi zsinagóga felújításának terveire, szintén a helyi költségvetésből. A Szent Miklós-templom biztonságikamera-rendszerét bővítheti a tanácsülésen jóváhagyott 25 ezer lejes támogatásból. A Bucsin negyedi Szent István-templomban a padok és székek kárpitozását fogják felújítani 15 ezer lej értékben. A felszegi Munkás Szent József-plébánia kapja a legnagyobb támogatást, a harangláb építését 80 ezer lejjel támogatja a helyi önkormányzat. Külön támogatásban részesül a római katolikus esperesség, tüzelő beszerzésére 20 ezer lejt hagyott jóvá az önkormányzat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!