Hirdetés

Társadalmi feladatot ellátó egyesületeket segítenek

Első alkalommal szervezett jótékonysági bált a gyergyószentmiklósi székhelyű Arbor Szövetség november 4-én Gyergyószentmiklóson a Gyilkostó vendéglőben. Az ötven vállalkozást megmozgató eseményen közel 140 ezer lej gyűlt össze, amelyből három társadalmi feladatot ellátó egyesület kitűzött célja valósul meg.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Társadalmi feladatot ellátó egyesületeket segítenek
Beszámoltak a kezdeményezésről. Nemes célokra fordítják az adományokat Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A húszéves születésnapját ünneplő vállalkozói érdekvédelmi szövetségtől korábban sem állt távol az adakozás, most azonban egy bál keretében vállalták fel a segítségnyújtást olyan egyesületek javára, amelyek daganatos beteg gyermekek, illetve mozgásukban korlátozott személyek gyógyulásában, rehabilitációjában vállalnak fontos szerepet.

– A bál jó hangulata, a rendkívüli adakozókedv és a pozitív visszajelzések arra ösztönöznek, hogy további hasonló eseményeket szervezzünk.

A Hargita, Maros és Kovászna megyéből érkezett vállalkozók kapcsolatépítés, információcsere és összefogás tekintetében is előbbre léptek ezáltal, egy sikeres eseményen vagyunk túl – mondta el sajtótájékoztatón Farkas Tihamér, az Arbor elnöke. Hangsúlyozta: továbbra is kapcsolatban maradnak az egyesületekkel, követik a projektek megvalósulásának útját, és beszámolnak arról az adakozóknak.

A fogyatékkal élők nappali foglalkoztatójának udvarán közösségi adakozásból játszótér épült ebben az évben, de a felületére tervezett gumiszőnyeg még hiányzott, ez készülhet el a jótékonysági bálon a Napsugár az esőben Alapítvány számára összegyűlt 50 ezer lejből – mondta el Pál Melánia gyógypedagógus.

Több mint 40 ezer lej gyűlt össze az Együtt a rákos gyermekekért Egyesület által szervezendő nyári táborra. Farczádi Gabriella egyesületi elnök elmondta: hatalmas energiatöltet ez a tábor a gyermekeknek, amely nemcsak a gyógyulás útját segíti, de közösségi élményben is részesíti a hosszú kórházi kezelések után a gyermekeket.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A mozgáskorlátozott gyermekek, fiatalok és felnőttek szakszerű ellátását biztosító Esély Alapítvány új székhelyén központi fűtés kialakítását álmodták meg a működtetők, ez is megvalósul a felajánlásoknak köszönhetően.

– Új székhelyen működő alapítványunknak most már kinti játékai, mezítlábas taposóösvénye is van, de a terem, ahol dolgozunk, kályhával fűtött, ami nem biztonságos a tevékenységek során, így merészet gondoltunk, és központi fűtés kialakítását terveztük meg – ismertette terveiket Pupák-Felméri Zsuzsanna gyógypedagógus, az Esély Alapítvány működtetője.

Mindazok, akik a továbbiakban támogatni szeretnék az egyesületek munkáját, megtehetik azt az Arbor Szövetség közvetítésével is, a szervezet közösségi oldalán lévő elérhetőségek felkeresésével.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!