Tanuszodát avattak Gyergyóremetén

Többszörös ünnepre gyűltek össze pénteken a gyergyóremeteiek és meghívott vendégeik: ennek részeként tanuszodát avattak, amely a gázhálózat üzembe helyezésével egyidejűleg elkezdheti működését.

Boncina-Székely Szidónia
Tanuszodát avattak Gyergyóremetén
Tanuszoda nyílt Gyergyóremetén. Eggyel több lehetőség a fejlődésre Fotó: Boncina-Székely Szidónia 

A falu utca és a Hadnagy domb találkozásánál épült meg a gyergyóremetei tanuszoda: az Országos Befektetési Alap támogatásával, típusterv alapján készült létesítmény a helyi közösség fejlődését szolgálja. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Mi, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az erdélyi magyar közösség, ellentétben több döntéshozóval, azon a véleményen vagyunk, hogy községekben és falvakon is kell sportinfrastruktúrát építeni, hogy a községeket is ugyanúgy kell fejleszteni, mint a városokat. Hogyan is lehetne különbséget tenni, miért kellene infrastrukturálisan hátrányos helyzetben legyen egy falun élő gyermek a nagyvárosihoz képest? Ezért indítottuk el korábban a tanuszoda-építési projektet, valamint a bölcsődeépítési programot – mondta el ünnepi beszédében Cseke Attila szenátor, korábbi fejlesztési miniszter.

Tanuszodát avattak Gyergyóremetén

A 12,36 millió lejes beruházás infrastruktúráját a gyergyóremetei önkormányzat valósította meg, víz- és szennyvízhálózatot, villany- és gázhálózatot biztosítva a létesítmény működéséhez, utat építve az odajutáshoz. Bár az uszoda már tavaly elkészült, az átadásával meg kellett várniuk a gázhálózat üzembe helyezését. A 65 személy befogadására alkalmas uszodához tíz férőhelyes parkoló is tartozik.

Bár rendeltetése szerint sport- és tanuszoda, az önkormányzat igyekszik néhány további szolgáltatással bővíteni azt, hogy minél szélesebb legyen a célközönség – hangzott el az avatóünnepségen.

A tanuszoda előtti téren Kocsis Rudolf szobrászművész köztéri alkotása fogadja a látogatókat.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!