Tanszergyűjtés Gyergyószentmiklóson: a hátrányos helyzetű tanulókat lehet támogatni

Tanszergyűjtésbe kezdett az Erdélyi Magyar Szövetség gyergyószentmiklósi szervezete, hogy egyetlen kisdiáknak se kelljen üres iskolatáskával kezdenie a tanévet. Az adományokat az EMSZ irodájába várják szeptember 6-ig.

Barabás-Pál Hajnalka
Tanszergyűjtés Gyergyószentmiklóson: a hátrányos helyzetű tanulókat lehet támogatni
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Senkinek se maradjon üres az iskolatáskája – ezzel a mottóval indított tanszergyűjtési akciót az Erdélyi Magyar Szövetség gyergyószentmiklósi szervezete. Mivel lassan kezdődik a 2024/2025-ös tanév, és sok olyan család él a városban, amelyre túl nagy terhet ró a szeptemberi iskolakezdés, a szervezet próbál segítséget nyújtani, amivel több évvel korábbi kezdeményezést élesztett újra.

Arra kérjük a szülőket, hogy amikor beszerzik a gyerekeik számára szükséges tanszereket, vegyenek egy-két füzettel, néhány írószerrel, tolltartóval többet, és ajánlják fel azoknak a családoknak, amelyeknek túl nagy teher az iskolakezdés

– ismertette Sorbán Örs, az EMSZ országos alelnöke. Pár napja a világhálón is tettek közzé erre vonatkozó felhívást, máris gyűlnek a székhelyen a felajánlások.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az összegyűlt tanszereket a városban levő három általános iskola rászoruló diákjai fogják majd megkapni, az iskolák vezetőivel való egyeztetés után osztják szét. A tanszeradományokat az EMSZ irodájában – Bălcescu utca 17. szám – várják  szeptember 6-ig, minden hétköznap, 9 és 16 óra között vagy egyeztetés alapján (0735–176340) más időpontban is.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!