Tábori élmények személyiségfejlesztéssel

HN-információ

 

 

Négynapos táborban vezetik be a fiatalokat a személyiségfejlesztés és a társas készségek elsajátításába az Iránytű a munka világába elnevezésű projekt keretében. A gyulafehérvári Caritas programja hátrányos helyzetű fiataloknak nyújt többszintű támogatást, melynek fontos része egy tábori élmény inspiráló környezetben.

Reggeli tornával indult, majd reggelivel és személyiségfejlesztő gyakorlatokkal folytatódott a fiatalok napja a négyes kilométernél lévő Forest kempingben. A négynapos tábor egyike azon tevékenységeknek, amely révén a program mentorai felkészítik a fiatalokat a pályaválasztásra, valamint a munka világában való elhelyezkedésre és helytállásra. 
– A gyergyószéki, 16–24 életév közötti fiataloknak szóló tábor célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat, tudjanak a környezetükbe és a társadalomba beilleszkedni és hogy legyen egy tábori élményük – mondta Szabó Zsuzsa ifjúsági mentor.
A szakemberek által irányított tevékenységek során a résztvevők játékosan ismerhetik meg nemcsak képességeiket, de hiányosságaikat is.
– Első körben arra figyelünk, hogy megtörténjen a csapatépítés, a fiatalok hangolódjanak egymásra, éljenek meg egy másfajta együttlétet. Mivel az életpályán való sikeres léthez nagyon fontos, hogy bizonyos készségeknek a birtokában legyenek – ezeket a szakmában soft skill-nek, társas készségeknek hívjuk – a programban arra figyelünk, hogy ezeknek a megélésében segítsük őket különböző szituációs gyakorlatok, társas helyzetek, mozgásos feladatok által – mondta Jánosi-Rekeczki Kata nevelési tanácsadó.
A tábori napok alatt zeneterápiás foglalkozás, festés és kirándulás teszi változatossá a fiatalok programját, akik mentoraik segítségével azt is megtanulhatják, mit tehetnek ők maguk céljaik eléréséért.
– Mentorokként úgy vagyunk jelen ebben a programban, hogy személyiségünkön át is próbálunk hatni a fiatalokra. Én abban szeretném támogatni őket, hogy megtanulják, hogyan tudnak cselekedni önmagukért – túl azon a gondolaton, hogy ha magadban hiszel, mindent megtehetsz. Közösen próbáljuk megkeresni azt az utat, amely céljaik eléréséhez vezet: ehhez biztosítunk mi hátteret és készségeket – mondta a program másik gyergyószéki mentora, Garai-Balázs Levente. Hozzátette: a programban részt vevő fiatalok azért csatlakoztak, mert nyitottak az új irányokra, érdeklődőek, kíváncsiak. Ezért abban támogatják őket, hogy megélhessék az önálló gondolkodás varázsát, saját ötleteik nagyszerűségét.
A projekt részeként augusztus közepén újabb táborba várják az érdeklődő fiatalokat. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!