Hirdetés

Szoknyás, kerékpáros július

Több más város mintájára Gyergyószentmiklóson is meghonosítanák a szoknyás ke­rékpározást. A Ditrói Fészek Egyesület tavaly egész hónapon át tartó szoknyaviselésre kérte a nőket. Ezt a kezdeményezést idén júliusra hirdették, kiegészítve biciklis felvonulással.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szoknyás, kerékpáros július
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Tavaly nyáron hirdetett először a szoknyaviselést népszerűsítő, am­olyan ki­hívásszerű játékot a Dit­rói Fészek Egyesület: egy hónapon át mindennap szoknyát kellett viseljenek a kezdeményezésben részt vevő nők, lányok, és ezt fényképekkel kellett bizonyítaniuk. Az egy hónap lejárta után, a játék végén megjutalmazták a legkitartóbb szoknyaviselőt. A kezdeményezés nagy sikernek örvendett, sok pozitív visszajelzést kaptak a szervezők a szoknyaviselés kapcsán megtapasztalt életérzésről, így ezt idén is meghirdették, júliusra. A feltétel ugyanaz: mindennap szoknyát kell viselni, és ezt érdemes dokumentálni fotókon, a díjazás érdekében. Az idei kihíváshoz újdonság párosul: más városokhoz hasonlóan, ezúttal Gyergyószentmiklóson is lesz szoknyás kerékpáros felvonulás. Ennek időpontját július 13-ra, szombatra tűzték ki.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Célunk a biciklizés népszerűsítése, és szeretnénk bebizonyítani, hogy szoknyában, nőiesen is lehet kerékpározni

– közölte Puskásné Horváth Zsófia, a Ditrói Fészek Egyesület elnöke.
Hozzátette, a szoknyás biciklizésen való részvétel feltétele az előzetes feliratkozás, július 8-ig. Az indulás helyét és az útvonalat a jelentkezés lezárta után ismertetik.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!