Hirdetés

Szoknyában is lehet kerékpározni

Több mint hatvan nő, közöttük tini- és kislányok is jelen voltak a Gyergyószentmiklóson első alkalommal megtartott szoknyás biciklizésen. A Ditrói Fészek Egyesület szervezésében zajló esemény célja a szoknyaviselés és a kerékpározás népszerűsítése volt.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szoknyában is lehet kerékpározni
Cél a szoknyaviselés és a kerékpározás népszerűsítése Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezett a Gyergyói-medence édesanyáit tömörítő szervezet, a Ditrói Fészek kerékpáros felvonulást nők számára Gyergyószentmiklóson. Az esemény különlegessége az volt, hogy szombaton délben szoknyában gurultak végig a város több forgalmasabb utcáján. Az rendezvény a szoknyaviselést népszerűsítő mozgalom része, mely egész júliusban tart.

– A biciklizés fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, egészségtudatos életmódra szeretnénk ösztönözni az embereket, hogy ne mindenhová autóval menjenek, továbbá a szoknyaviselésre szeretnénk minél több nőt ösztönözni, mert ez a ruhadarab varázserővel bír és gyógyító hatása van – közölte Puskásné Horváth Zsófia szervező, az érkező résztvevők regisztrációja közben.

Szoknyában is lehet kerékpározni

Nők, édesanyák, kisebb és nagyobb lánygyermekeik társaságában jöttek – a végleges listán hatvanöt személy szerepelt. A résztvevők a csoportkép elkészítése után ültek biciklire. A főtéri parkból indultak, rendőri kísérettel, a Szent Miklós-templom és a Selyem utca irányába, majd a Gábor Áron utcán keresztül érkeztek vissza a főtérre, onnan pedig a Kossuth Lajos és Állomás utca, Bucsin és Virág negyed útvonalon a Művelődési Központ melletti parkba tekertek a hölgyek.

– Tavasztól őszig folyamatosan kerékpárral, 365 napot pedig szoknyában járok, így nem volt kérdés, hogy itt legyek – mondta érdeklődésünkre Antal Ramóna szervező. – Biciklivel könnyebben lehet haladni a városban, nem kell parkolót keresnem, és adott esetben a gödrökért zsummognom, ugyanakkor sokkal környezetkímélőbb is így a közlekedés, a szoknya pedig véleményem szerint sokkal nőiesebb, mint a nadrág, és általa energikusabbnak érzem magam, illetve sokkal inkább önmagam vagyok – tette hozzá.

Szoknyában is lehet kerékpározni





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!