Hirdetés

Szeptemberben nyitna a tanuszoda

A földgáz bekötését követően várhatóan szeptemberben adják használatba a helybélieknek és a környező településen élőknek a gyergyóremetei tanuszodát.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szeptemberben nyitna a tanuszoda
A gyergyóremetei tanuszoda. Olyasmivel büszkélkedhet a nagyközség, ami sok városban sincs Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A Gyergyóremetén kiépített gázhálózat feltöltésétől függ, hogy mikor nyithatja meg kapuit a tanuszoda. Laczkó-Albert Elemér polgármester szerint ez szeptemberre várható, akkor indulhat a próbaüzem.
A termelői piac és a helyi labdarúgópálya szomszédságában, a domb tetején az Országos Befektetési Ügynökség által, típusterv alapján készült el a létesítmény.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Az épület nem feltétlenül olyan, amivel dicsekedni lehet építészetileg, viszont meggyőződésünk, hogy az uszoda jól fogja szolgálni a közösséget. Ugyan már elkészült, viszont átvenni nem tudtuk, mivel az épület gázfűtésre van felszerelve – számolt be Laczkó-Albert Elemér.
A fejlesztési minisztérium támogatásával, kor­mány­prog­ramból finanszírozták az uszoda építési költségeinek nagyobb hányadát, a gyer­gyó­remetei önkormányzat a közművesítést, az odavezető út megépítését, valamint a villany- és gázhálózat kiépítését kellett megoldja, finanszírozza. Ez utóbbi értéke eléri az egymillió lejt. Mindemellett a további fejlesztések is saját költségvetésből valósulnak majd meg.
– Szeretnénk beléptető rendszert és szaunát is, de a nem megfelelő minőségű tárgyakat is ki kell cserélnünk. Máris látjuk, hogy rozsdásodnak az inox elemek, merthogy ennél olcsóbbat már nem kaptak. Sajnos az ilyen beruházásoknál ezek kísérő hibák, de bízom benne, hogy az elkövetkező években is örülni fogunk a nyitásának, és legalább olyan szinten tudjuk majd működtetni az uszodát, mint a domokosiak – mondta a polgármester.

Szeptemberben nyitna a tanuszoda
Típustervek alapján készült létesítményről lévén szó, az épület kívülről és belülről is olyan, mint a gyer­gyó­szentmiklósi és a csíkszent­do­mokosi uszoda.
Az átadást követően az elképzelések szerint a kicsiktől az idősekig mindenki használhatja, és nyitva lesz az uszoda ajtaja a környező települések érdeklődői előtt is. A működtetés érdekében hamarosan személyzetet alkalmaznak, bár ezzel kapcsolatosan a polgármester rámutatott, hogy az állások be vannak fagyasztva, csak külön kormányengedéllyel lehet versenyvizsgát szervezni. A község közvetlen struktúrájába egy adminisztrátort valószínű tudnak majd alkalmazni, a személyzet többi tagját viszont várhatóan a Pro Remete Kft.-hez veszik majd fel.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!