Szenátorjelöltje is van Gyergyónak

RMDSZ-es szenátorjelöltként Ambrus Istvánnak, képviselőjelöltként Bende Sándornak szavazott bizalmat tegnap a Gyergyó Területi Küldöttek Tanácsa. Hogy hányadik helyre kerülnek a megyei listán, az a csütörtök délutáni megyei ülésen derül ki.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szenátorjelöltje is van Gyergyónak
Sajtótájékoztató. Bemutatta jelöltjeit a Gyergyói Területi RMDSZ Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A megye három területi szervezete közül elsőként tartotta meg rangsoroló ülését a Gyergyó területi RMDSZ – mondta el sajtótájékoztatón Barti Tihamér, a területi szervezet elnöke.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint ismertette,

a TKT Ambrus Istvánnak és Bende Sándornak szavazott bizalmat, és arra kérte őket, hogy jelöltként legyenek rajta a szenátor-, illetve képviselőjelölti listán.

Ambrus István a sajtótájékoztatón elmondta, a megyei vámhivatal vezetőségében töltött tizenhét évnyi tapasztalatát szeretné a szenátusban kamatoztatni a gyergyói térség érdekében.

– A cégek külkereskedelmi és jövedéki adót tartalmazó termékekkel kapcsolatos tevékenységük kapcsán nagy tapasztalatot halmoztam fel, ezt szeretném az RMDSZ-csapat szolgálatába állítani, segítve a régió és a megye gazdasági fejlődését – nyilatkozta a szenátorjelölt.

Bende Sándor megismételte, amit lapunknak korábban nyilatkozott: az elmúlt időszak eredményei most kezdenek láthatóvá válni, ezt a munkát folytatni szeretné, és közben új beruházásokat is el kelleni kezdeni.

– Minőségi életteret kell kínáljon a térség, hogy aki elment innen, visszavágyjon, és aki itt él, ne akarjon máshol élni – jelentette ki Bende.

A térségben mától elkezdődik a támogatói aláírások gyűjtése is.

– Lévén, hogy Kelemen Hunor személyében államelnökjelöltje is van az RMDSZ-nek, két listát kell aláírniuk támogatóinknak: egyet a parlamenti, egyet pedig az államelnök-választásra. Arra kérjük a gyergyószékieket, támogassák jelöltjeinket kézjegyükkel – közölte Barti.

Mint részletezte, az RMDSZ főtéri irodájában és az önkénteseknél is alá lehet írni az íveket, a következő napokban a forgalmasabb helyeken standok is megjelennek, ahol aláírásokat gyűjtenek majd.

A Hargita megyei szenátor- és képviselőjelölti listáról csütörtök délután dönt a Hargita Megyei Egyeztető Tanács.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!