Sürgetik a csatlakozást

Fokozatosan történik az átállás a régi vízhálózatról az újra Gyergyószentmik­lóson. Ezúttal a Tűzoltók (a Kőkereszttől a Nyír felé lévő részen), a Nicolae Bălcescu és a Kapu utca lakosait figyelmeztette az önkormányzat, hogy november 7-től megszűnik a régi rendszerhez tartozó vezetékeken az ivóvíz-szolgáltatás, eddig a dátumig csatlakozniuk kell az új hálózathoz.

Boncina-Székely Szidónia
Sürgetik a csatlakozást
Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Gyergyószentmiklóson az ivóvízhálózat átkötési munkálatait a lakosoknak kell megoldaniuk, hiszen a szolgáltatónak sem eszközparkja, sem kellő számú alkalmazottja nincs ehhez a tevékenységhez. 

– Vannak olyan utcák, ahol a lakosok nagyon várták már az új hálózatra való csatlakozást, és gyorsan megoldották, máshol többszöri felszólítás szükséges, mert lassabban haladnak. Azokon a városrészeken sürgetjük leginkább ezt a folyamatot, ahol nagyon rossz állapotban vannak a régi vezetékek, nagy a vízveszteség, ezért mihamarabb meg akarjuk szüntetni ezek használatát

– fogalmazott érdeklődésünkre György János, a gyergyószentmiklósi hő-, víz- és csatornaszolgáltató közmű kommunikációs munkatársa. Hozzátette: a városban két ivóvízhálózat-korszerűsítési beruházás zajlott párhuzamosan, az Országos Beruházási Társaság (CNI) által finanszírozott projekt már befejeződött, minden ehhez kapcsolódó városrészen nyomás alá helyezték az új rendszert. A Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) keretében megvalósuló korszerűsítési munkálatok még zajlanak, de néhány utcában már beüzemelték az új rendszert.
A víz- és csatornahálózat használati díja ebben az évben nem emelkedik.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!