Hirdetés

Söpréssel elődöntős a Gyergyói HK

Amint az várható volt a negyedik mérkőzést is simán behúzta a Gyergyói HK a szétesett Újpest ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében és söpréssel lépett tovább. A Csíkszeredai Sportklub megnyerte második hazai meccsét és összesítéseben eggyel vezet.

Darvas Attila
Söpréssel elődöntős a Gyergyói HK
Söpréssel lépett tovább a gyergyói csapat   Fotó: ersteliga.hu

Két szoros mérkőzést követően a harmadikat már simán hozta a Gyergyói HK az Újpest ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A szerda esti negyedik meccsen az volt a kérdés, hogy a széteső Újpest feltámad-e. Erre a második harmadban megkaptuk a választ: nem. A címvédő GYHK kegyelmet nem ismerve 13. perc alatt öt gólt is vágott és innen az Újpestnek nem volt visszaút. A piros-fehérek elsőként jutottak a sorozat elődöntőjébe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Csíkszeredában egyáltalán nem lehetett könnyű meccsre számítani azok után, hogy a BJAHC egy nappal korábban visszaszerezte a pályaelőnyét, köszönhetően a győzelmének és a jól ismert versenybizottsági döntésnek. A felek újabb csíkszeredai meccsének első két harmadában Levinről „szóltak a hírek”. A csíkiak izraeli játékosa egymaga négy gólt vágott, míg a vendégek „csak” kettővel tudtak válaszolni. Az utolsó felvonásban a vendégek ugyan feljöttek mínusz egyre, de a meccset végül a Sportklub húzta be.

Eredmények
Újpest – Gyergyói HK 2–6 (0–0, 1–5, 1–1) 
Gól: Szabó (39.), Kiss P. (59.), illetve Sárpátki (24.), Sylvestre (27., 37., 53.), Haaranen (30.), Bodó (37.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 a GYHK javára.
Csíkszeredai Sportklub – BJAHC 4–3 (2–1, 2–1, 0–1)
Gól: Levin (12., 19., 21., 27.), illetve Schlekmann (9.), Nagy K. (40.), Mozer (44.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Sportklub javára.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!