Hirdetés

Sokadszorra döntöttek

12 igen szavazattal és 4 tartózkodással fogadták el hétfőn Maroshévíz költségvetését. A város összbevétele az idei évre 120 millió 256 ezer lej, míg a kiadási oldalon 122 millió 373 ezer lej szerepel.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Sokadszorra döntöttek
A maroshévízi városháza. Visszatérő téma Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A hétfőn kora reggelre összehívott ülésen nem született döntés, mivel a tanácsosok szombaton késő este kapták meg a dokumentációt, így nem volt idő annak részletes tanulmányozására. Emellett a negyedévekre felosztott költségek között nagy eltérések voltak, az utolsó két negyedévre tervezett költségeknél nem szerepelt elegendő pénz a személyzeti költségekre – számolt be érdeklődésünkre Bodor Attila Béla alpolgármester. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A délutánra összehívott ülésen viták árán, 12 igen szavazattal és 4 tartózkodással fogadták el a költségvetést, amelyben több, már elindított, illetve idénre tervezett beruházás összege is szerepel. Eszerint elkezdődik a polgármesteri hivatal, a könyvtár és a kultúrház, néhány tömbház és a városi kórház energetikai hálózatának felújítása, a járó­beteg­-rendelő korszerűsítése és felszerelése, a Mihai Eminescu Kollégium épületének korszerűsítése, ökoszigetek kialakítása a városban, valamint nZEB-lakások építése fiatalok számára.
Bodor Attila Béla alpolgármester kiemelte: a gázhálózat, valamint a víz- és csatornahálózat bővítésére is különítettek el összegeket. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!