Hirdetés

Rekordszámú vendégéjszakát jegyeztek az idei turisztikai főszezonban Borszéken

A tavalyihoz képes sokkal nagyobb számokat mutat az idei turisztikai főszezon Borszéken – tudtuk meg a helyi turisztikai irodában érdeklődve. A változatos nyári fesztiválok, a kirándulási, túrázási lehetőségek és a fürdőzés öröme egyaránt vonzza a turistákat az országos érdekeltségű fürdőtelepre.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Rekordszámú vendégéjszakát jegyeztek az idei turisztikai főszezonban Borszéken
A téli időszakban naponta átlagosan kétszáz személy igényelte a wellness- és gyógyfürdő-szolgáltatásokat Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Két új szálláshellyel bővült a fürdőváros kínálata, további három még az év vége előtt megnyitja ajtaját a turisták előtt – tájékoztatott Cristina Cotrigășanu, a borszéki turisztikai iroda munkatársa. Hozzátette: az új szálláshelyekkel megközelíti majd a nyolcszázat a férőhelyek száma Borszéken, ennyi személynek tudnak egy időben szállást biztosítani a fürdővárosban. Az átutazó turisták számáról nincsenek adataik – bár bőven vannak, akik rövid időre érkeznek –, a vendégéjszakák számát tekintve az Országos Statisztikai Hivatal adatai bizonyítják, hogy egyre népszerűbb a város. 

A vendégéjszakák száma jelentősen megnövekedett a tavalyhoz képest: míg 2022. június–júliusban háromezren, idén ugyanebben az időszakban ötezren választották Borszéket. 2022-ben az egész éves látogatottság nem érte el a 15 ezret, idén a január–július időszakban meghaladta a 21 ezret

– ismertette az Országos Statisztikai Hivatal által számlált vendégéjszakák számát Cristina Cotrigășanu. 

A Fontana Gyógyfürdő változatos szolgáltatásai mellett a korábban elérhető szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek is adottak: az önkormányzat által működtetett bobpálya, a turistaútvonalak, a mezítlábas ösvény és a kölcsönözhető elektromos biciklik mellett tömegrendezvények, fesztiválok sokasága is várta a látogatókat idén, a korábbiak mellett két új eseménysorozat színesítette a kínálatot.

A Fontana Gyógyfürdőben a július–augusztus volt a legforgalmasabb, de a gyógykezelések iránti igényt jelzi, hogy már csak 2024 tavaszára lehet az egészségbiztosító pénztár által támogatott kezelésekre előjegyeztetni.

– Nagyon jó turisztikai idényt tudunk magunk mögött, hiszen július–augusztusban, a legforgalmasabb napjainkon 850-900 vendég is megfordult naponta a telepen. A gyógykezelések április elejétől vehetők igénybe, átlagosan hetente harminc páciensünk van, a kezelések öt–tíz naposak. Partnerségi szerződésünk van az egészségbiztosító pénztárral, a kezeléseket orvos írja fel, és ha nincsenek ellenjavallatok, minden szolgáltatásunk igénybe vehető: gyógytorna, hidro- és elektroterápia, paraffinos pakolás, gyógytorna, sóterápia – tájékoztatott Molnár Tímea, a Fontana Gyógyfürdő menedzsere.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!