Programok a hegyimentőkkel

Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata számos tábort, kirándulást, versenyt szervez az év folyamán. A foglalkozásaikon évente több mint tízezer gyerek vesz részt.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Programok a hegyimentőkkel
A hegymászás technikájával ismerkedő gyermekek Fotó: Salvamont

Fekete Örs, a Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat vezetője kifejtet­te, évente a megyében térsé­genként – Csík, Gyergyó, Ma­ros­hévíz, Udvarhely – leg­alább öt tábort és túrát tartanak: kirándulást, kerékpáros, tájékozódási versenyt, sziklamászást és hegyi­men­tést. A táborokban átlagosan ötven gyerek szokott részt venni. Évente nagyjából száz–százhúszezer lejt fordítanak ezen programokon belül üzemanyagra, felszerelésvásárlásra, tábor-előkészítésre és étkeztetésre.

– Az iskolai alternatív oktatás heteiben az elmúlt évben összesen 13 446 gyereket sikerült megszólítani különböző események által, például biztonságos turizmus témakörben tartott előadás, bázislátogatás, mászófalazás, túrák, sziklamászó esemény, tájékozódási versenyek, elsősegély, hegyimentés, búvárkodás, barlangászat témában. Az oktatási intézményekben tartott Zöld hét alkalmából állandó résztvevői a hegyimentők is

– mondta Fekete Örs. Kiemelte: a pedagógusok és a szülők is szorgalmazzák, hogy a gyerekeik lehetőség szerint részt vegyenek az általuk szervezett programokon. 

Programok a hegyimentőkkel


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Akkora az érdeklődés a programjaink iránt, hogy a az egy-két kivételt leszámítva önkéntesen végzett tevékenységet alig győzzük teljesíteni. A programok folyamán a gyerekekkel a természeti értékeink bemutatásán túl a balesetmegelőzés­re is figyelmet fordítunk és tematikus gyakorlatias programokat tartunk nekik. A táborok nem ingyenesek, egy részét a keretösszegből, másik részét a programban részt vevő gyerekek szülei állják, a többi program ingyenes

– tette hozzá a hegyimentők vezetője. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!