Hirdetés

Bemutatták a gyergyói RMDSZ-es jelölteket

Kilenc polgármester- és közel kétszázötven tanácsosjelöltje van Gyergyóban az RMDSZ-nek. Őket mutatta be a sajtónak hétfőn délután Barti Tihamér területi elnök, ezzel együtt pedig beszélt arról is, hogy hamarosan Hajrá, Gyergyó! címmel karavánt indítanak, mely alkalommal a települések lakóival is ismertetik eddigi megvalósításaikat, ugyanakkor a jövőre tekintve pedig szándékaikról is beszélnek.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bemutatták a gyergyói RMDSZ-es jelölteket
Bemutatkoztak. 250 jelöltje van Gyergyóban az RMDSZ-nek Fotó: Hegyi Zsuzsánna

– Ha a jégkorongmérkőzéshez hasonlítjuk ezt az időszakot, akkor azt jelenti, hogy az első harmad az előválasztásokon járt le. A lakók döntöttek arról, hogy kik legyenek a polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltek. Összeállt az RMDSZ-csapat, és azt gondolom, jelzésértékű az, hogy majdnem mindegyik gyergyói településen van polgármesterjelöltje a szervezetnek – jelentette ki Barti Tihamér, a Gyergyó területi RMDSZ elnöke a fényképezéssel egybekötött sajtótájékoztatón. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A csapatbemutatón elhangzott, hogy kilenc polgármester- és közel kétszázötven tanácsosjelöltje van a helyhatósági választásokra a gyergyói szervezetnek. A legtöbb településen újráznak a jelenleg is funkcióban lévő polgármesterek. Mellettük Gyergyószentmiklóson Len Emil Balázs, Gyergyóújfaluban Kovács Attila, Gyergyószárhegyen Polgár Csaba, Maroshévizen pedig Bodor Attila lesz a szövetség polgármesterjelöltje.

A területi elnök elmondta, hogy Vaslábon és a hozzá tartozó Marosfőn György Imrét indítja a helyhatósági választásokon polgármesterjelöltként az RMDSZ. Ugyanakkor kitért arra is, hogy az ott élő magyar közösség úgy szerveződött, hogy korábban az Erdélyi Magyar Szövetség színeiben tisztséget vállaló személyek többsége most az RMDSZ listáján szerepel.

– Bizakodóak vagyunk, hogy egy jó mozgósítással lehet magyar polgármestere ennek a két településnek – tette hozzá Barti.

A négy évvel ezelőtt elindított Hajrá, Gyergyó! mozgalom égisze alatt az elkövetkező egy hónapban karavánt indítanak a gyergyói településeken.

– Meggyőződésünk, hogy egységesen kell Gyergyóért dolgozzon mindenki, függetlenül attól, hogy melyik településen él. Ezért ellátogatunk mindenhova, és megkeressük azokat a személyeket, akik a sport és a kultúra terén a közösségért tevékenykednek. Ugyanakkor a vállalkozókkal is beszélgetéseket folytatunk, hiszen meggyőződésünk, hogy fontos a munkahelyteremtés, és minden újonnan létrejött munkahely a gyergyóiakat szolgálja – ismertette a karaván tervezett tevékenységeit Barti Tihamér.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!