Polgármester nélkül tartották a közgyűlést, elmaradtak a viták

A polgármester hiányában több kérdésükre sem kaptak érdemi választ a gyergyószentmiklósi közgyűlés tagjai a csütörtökön megtartott szeptemberi soros ülésen. Az alpolgármester ismertette a testülettel a városházán beállt változást, hogy mostantól városmenedzserként tevékenykedik Nagy Zoltán, amíg be nem iktatják a polgármesteri tisztségbe.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Polgármester nélkül tartották a közgyűlést, elmaradtak a viták
Közgyűlés. Nagy Zoltán bemutatkozott mint városmenedzser Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Részt is vett a tanácsülésen a polgármesteri szék várományosa, Nagy Zoltán. Nem kellett megtapasztalnia az elmúlt évek viharos hangulatú üléseit, hiszen a tisztségben levő polgármester hiányában lényeges információ alig hangzott el az ülésen, néhány iroda- és intézményvezető válaszolt csak a feltett kérdésekre.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A tömbházfelújítási program kapcsán sok mindent tisztáztak volna a tanácsosok. A Virág negyedi 45E, 49, 43, 44, 46, 51,  a Bucsin negyedi 8, 6, 11, 3, a Fejér Dávid 7, a Miron Cristea 8, 9–11, Gyilkostó út 5B és a Bucsin negyedi 10, 20, 23, 24,12-es számú tömbházak felújítása kapcsán ugyanis módosításról kellett szavazniuk: a program folytatásában az eddigi 25 százalékos önrész helyett csupán a nem elszámolható költségeket kell fedezniük a lakóknak. A városháza illetékese szerint ez is méltányos, hiszen a megnövekedett árak miatt így is hetven százalékát fizetik a most érintett lakók annak, amit a korábban felújított tömbházak lakói önrészként fizettek. Megszavazta a változást a testület, és rábólintott a csatornarendszer-bővítési munkálatok értékének aktualizálására is. Ennél a beruházásnál arra számítanak, hogy a megnövekedett költségek nagy részét átvállalja a kormány.

Megszavazta a testület a városháza személyzetének nyár eleji béremelése kapcsán a prefektusi hivatal által kért módosítást is. Jóváhagyták, hogy egy színészi állással bővüljön a Figura Stúdió Színház tisztségjegyzéke, így nem kell megválniuk senkitől, ha visszajön a két gyermeknevelési szabadságát töltő színésznő. A könyvtár kérésére is rábólintottak, hogy ott  magasabb bérkategóriába sorolhassanak egy könyvtárost.

Az ülés végén több kérdésre is választ vártak a testület tagjai. Érdeklődtek az úgynevezett fapénz kapcsán, amit május óta nem kaptak meg a jogosultak, de a VSK anyagi helyzete kapcsán is. A  klub ugyanis még mindig nem fizette ki a sportszervezeteknek sem a tavaly, sem az idén elnyert támogatási összegeket. Len Emil alpolgármester szerint egy körvonalazódó költségvetés-módosítás jelenthet megoldást ezekre a kérdésekre, akárcsak a mellékutak és lakónegyedek útjainak kátyúzására.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!