Pénzalapot hoztak létre: A kórházat támogatják

HN-információ
Segítsünk a Gyergyói-medence lakóinak névvel pénzalapot hozott létre a gyergyói római katolikus főesperesség az Arbor Vállalkozók Szövetségének támogatásával. A cél az, hogy újabb egészségügyi felszereléseket vásárolhasson a gyergyószentmiklósi városi kórház.

Segítség a kórháznak. Bárki utalhat a számlára                                                                             Fotó: Lázár Hajnal

Támogatni szeretnék a kórházat ebben a nehéz időszakban, ezért pénzalap létrehozásáról döntött a gyergyói római katolikus főesperesség. A részletekről sajtótájékoztatón beszélt Portik Hegyi Kelemen főesperes és Keresztes Zoltán plébános, valamint Bajkó Tibor, az Arbor Vállalkozók Szövetségének elnöke. – Ezekben a nem mindennapi időkben nagyon fontos, hogy oda adjunk támogatást, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá – fogalmazott a főesperes. Mint kifejtette, a cél az, hogy a járványügyi helyzetben a medence kórháza és mentőszolgálata olyan további eszközöket és felszereléseket szerezhessen be, amelyek hatékonyabbá teszik az egészségügyi személyzet harcát a koronavírus ellen, biztosítva az elengedhetetlen védekezést is. A kezdeményezők biztosítják a közösséget, hogy a pénz kezelése és elköltése a nyilvánosság bevonásával történik majd, a felhasználásról héttagú bizottság dönt, melynek tagjai között van többek között a kórház igazgatója, a megyei mentőszolgálat vezetője és Gyergyószentmiklós polgármestere is. A lehetőség népszerűsítése céljából felkérő levelet és adományozó szerződést küldtek vállalkozóknak, közbirtokosságoknak, civil szervezeteknek, polgármesteri hivataloknak, plébániáknak, remélve, hogy minél többen csatlakoznak majd. Bajkó Tibor, az Arbor elnöke hangsúlyozta, kötelességének érzi a főesperesség által felvállalt munka segítését, ezért mindenkinek rendelkezésére áll, akinek kérdése van a pénzalapot illetően. Az adományok fogadására nyitottak egy bankszámlát, melyre a szükséges adatokat megadva (RO02 RNCB 0155 0163 1692 0005 Protopopiatul Romano Catolic, adószám: 4972621) bárki utalhat.

Lázár Hajnal



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!