Hirdetés

Ősztől indul a szolgáltatás

Megfelelő ütemben halad a gázhálózat kiépítése és elindítása Gyergyóremetén: a folyamat egyik fontos mérföldköveként a szolgáltató megkapta a létesítési engedélyt az Országos Energiaszabályozó Hatóságtól (ANRE). A tervek szerint ősztől elindulhat a gázszolgáltatás a nagyközségben.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ősztől indul a szolgáltatás
Fotó: Gyergyóremetei RMDSZ / Fb

A szolgáltató Delgaz Grid megkapta a létesítési engedélyt az Országos Energiaszabályozó Hatóságtól, a nyomáscsökkentő állomást nemrég összekötötték a szállító vezetékkel – sorolta érdeklődésünkre az elmúlt időszak fontosabb lépéseit Laczkó-Albert Elemér. Gyergyóremete polgármestere szerint jelenleg építkezési engedélyre várnak a megyei önkormányzattól, amely a projektbe utólagosan bevett utcákra vonatkozik. Május végéig a nyomáspróbákat és a dokumentációk véglegesítését szeretnék befejezni, ezek engedélyeztetése a következő lépés, ezután enged gázt a vezetékekbe a hatóság. 

– A bekötések a gázórák felszerelésével és hitelesítésével kezdődnek, megközelítőleg 2600 bekötés lesz: több száz család már elkészíttette a terveket, egyes helyeken már a belső hálózat kiépítése is elkezdődött

– ismertette a részleteket a elöljáró. Hangsúlyozta: a vállalkozásoknak saját költségükön kell elvégeztetniük a bekötéseket.
Gyergyóremetén 65,5 kilométer gázvezetéket helyeztek a földbe; a projekt elszámolható részét 2023. december 31-én zárta le a remetei önkormányzat, ehhez azonban 15 millió 30 ezer lejes hitelt kellett felvenniük, a pályázat önrésze pedig 17 millió lej, ebből fedezik a munkálatokhoz szükséges fennmaradó összegeket. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!