Hirdetés

Online kérhető a különleges szállítási engedély

Okostelefonnal könnyen hozzájuthatunk a szükséges engedélyhez a Hargita Megye Tanácsa által létrehozott online felületen. Az elkövetkező időszakban további szolgáltatásokkal bővül a felület – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Online kérhető a különleges szállítási engedély
Fotó: Képernyőfelvétel

A Hargita Megye Tanácsa által létrehozott és működtetett online ügyfélkaput mutatta be Borboly Csaba megyeelnök tegnap a közösségi médiában. A felületen egy regisztrációt követően különböző engedélyek, bizonylatok igényelhetők, az oldal a következő linken érhető el: https://ugyfelkapuhr.ro/hu/auth/signup. Többek között különleges szállítási engedély (AST) is igényelhető, amellyel a súlykorlátozott megyei jelzésű utakon is közlekedhetnek nehézgépjárművek. A platform két nyelven érhető el, átlátható és egyszerű felületet biztosít, így egy okostelefon segítségével könnyedén hozzájuthatunk a szükséges engedélyhez.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az online beküldött kérelmet iktatják, az illetékes szakosztály ellenőrzi, és a chat funkciónak köszönhetően valós időben korrigálhatók az esetleges hiányosságok. Majd az adott dokumentum típusától függően ugyanazon a felületen megjelenik a kiállított engedély is.
A felületet A Hargita megye polgáraival való kapcsolattartást elősegítő online szolgáltatások DIGIT-HR című projekt részeként hozták létre. Az elkövetkező időszakban további szolgáltatásokkal bővül a felület, a különböző urbanisztikai bizonylatok és az önkormányzatok számára a jövedelemadó hatszázalékos visszaosztására benyújtható online igénylések módját jelenleg tesztelik.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!