Hirdetés

Nem vesz részt Gyergyószentmiklós önkormányzata a Monturist közgyűlésén

Elutasította a gyergyószentmiklósi tanácstestület, hogy részt vegyen a Monturist következő közgyűlésén. Nem kapták meg az előző közgyűlés jegyzőkönyvét, többek közt erre hivatkoztak. Az is kiderült a pénteki tanácsülésen, hogy a polgármester levelezést folytat a társtulajdonos V. kerülettel, melynek tartalmát nem hajlandó a testülettel ismertetni.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem vesz részt Gyergyószentmiklós önkormányzata a Monturist közgyűlésén
Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

December 19-re hívták össze legutóbb a Monturist Kft. közgyűlését, majd 23-ra módosították a dátumot. Csergő Tibor polgármester tanácsülést hívott össze, hogy megnevezzék azokat a tanácsosokat, akik ezen részt vesznek majd, illetve hogy a javasolt napirendet is fogadják el. 

Ismét egymásnak feszült a testület és a polgármester a téma kapcsán. A tanácsosok szerint a közgyűlést nem az alapszabálynak megfelelően hívták össze, ezért nem tekintik érvényesnek, nem hajlandók megszavazni az előterjesztést

Bajkó László arra mutatott rá, hogy a tudomására jutott: az augusztusi közgyűlés előtt a polgármester levelet küldött a társtulajdonosnak, a testület tudomása nélkül. Az ülésen kiderült, hogy a napokban is küldött hasonlót, erre hivatkozva jelezte az V. kerület, hogy a Monturist ügyvezetője által javasoltakat támogatja. 

Hiába kérték nyomatékosan a tanácsosok, hogy a levelek tartalmát ismertesse a városvezető, ezt nem tette meg. 

– Manipulál, beleszól a történésekbe a polgármester, holott erre nincs hatásköre – közölték a tanácsosok, s arra is felhívták a figyelmet, hogy mivel a Monturist ügyvezetőjének már le van járva a mandátuma, nem is hívhat össze közgyűlést.

Hosszas és hangoskodásba torkolló vita után nem szavazták meg az előterjesztést, a nevesített tanácsosok közül senki sem vállalta, hogy a közgyűlésen képviselje a testületet.

Azt is elmondták, 14 tanácsos aláírásával levelet küldenek az V. kerületnek, melyben kérik a közgyűlés elnapolását, előtte viszont szeretnének tárgyalni a többségi tulajdonossal a közös cég jövőjéről. Azt is kérik, „érintettség, érdekellentét és az abból következő összeférhetetlenség miatt a közgyűlésen való képviseletre ne kapjon felhatalmazást sem Csergő Tibor polgármester, sem Török Csaba István”.

Közlik a társtulajdonossal azt is, hogy közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés gyanúja miatt a hatóságok kivizsgálást folytatnak a Monturist ellen. 

Más témák is voltak a napirenden, ezeket mind egyöntetűen elfogadták. Így 30 millió lejre pályázhat a kórház olyan felszerelések beszerzésére, melyek a kórházon belüli fertőzések számát hivatottak csökkenti. A kaputól a kórtermekig olyan eszközöket helyeznek el, melyek elősegítik a fertőtlenítést, védve a betegeket és a személyzetet. 

Előrelépés történt a melegebéd-program kapcsán is: megszavazták a procedúra elindítását mind a Kós Károly, mind a Vaskertes általános iskola esetében. 

Egyhangúlag szavaztak egy bölcsödépítéshez szükséges telek megvásárlásáról is a Hóvirág utcában, az ötezer négyzetméteres ingatlanért 85 ezer eurót fizet a város.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!