Hirdetés

Nagy Zoltánt választották Gyergyószentmiklós polgármesterének

A gyergyószentmiklósiak szavazatainak több mint 59 százalékát szerezte meg Nagy Zoltán független polgármesterjelölt a 2024-es helyhatósági választásokon. Hétfő délben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az általa elképzelt jövőkép megvalósításában teljes körű együttműködést tervez a pártokkal, a civil közösségekkel, az egyházakkal és a városlakókkal.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nagy Zoltánt választották Gyergyószentmiklós polgármesterének
Régi-új polgármester. Négy év szünet után visszatér tisztségébe Nagy Zoltán Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A régi-új elöljáró köszönetnyilvánítással kezdte sajtótájékoztatóját.

– Köszönetemet fejezem ki mindazon gyergyószentmiklósiaknak, akik vállalták a döntés felelősségét, és részt vettek a választásokon, függetlenül attól, hogy melyik jelöltre adták le a voksukat. Köszönöm a csapatomnak, amely segített, hogy egy olyan számottevő eredményt tudjak elérni, amely teljes legitimitást ad annak a jövőképnek a megvalósításában, amely a hétszáz éves Gyergyószentmiklóst egy szerethető, családbarát, értékes várossá teszi – fogalmazott a központi parkban tartott sajtótájékoztatón Nagy Zoltán. Elmondta:

a következő időszak a cselekvésről, a csapatépítésről fog szólni,

hiszen terveit, céljait együttműködésben kívánja megvalósítani.

A polgármesteri tisztség elfoglalásáig hátralévő időben Nagy Zoltán a leendő városi közgyűlés tagjaival való párbeszédre is összpontosítani szeretne.

Az előzetes eredmények alapján úgy tűnik, hogy RMDSZ-többségű önkormányzati képviselő-testület alakul majd.


– A tanácstestülettel való együttműködést egyelőre a párbeszédben látom, a következő időszakban minden tisztséget szerző párttal szeretnék kommunikálni, megnézni az ő vállalásaikat és az én programomat. Bízom abban, hogy sok közös pontot fogok találni, ami megalapozza a hosszú távú együttműködést – nyilatkozta Nagy Zoltán.

A város leendő polgármestere elmondta: a polgármesteri hivatal munkájában is részt tud vállalni akár külső segítőként októberig, hogy a vezetőváltás ne csak ősszel kezdődjön el, és ne okozzon fennakadásokat a város életében. 

Választási eredmény
Az előzetes eredmények szerint Gyergyószentmiklóson 6756 személy vett részt a választásokon, ez több mint 43 százaléka a szavazásra jogosult polgároknak. Az urnáknál megjelentek 59,76 százaléka – 3800 személy – Nagy Zoltánra, 33,06 százaléka – 2102 személy – Len Emilre, 7,19 százaléka – 457 személy – pedig Călbează Alexandru Mirceára szavazott.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!