Hirdetés

Nagy Zoltán függetlenként lenne Gyergyószentmiklós következő polgármestere

Nagy Zoltán korábbi városvezető csütörtökön hivatalosan bejelentette: független jelöltként száll versenybe Gyergyószentmiklós polgármesteri székéért.

Barabás-Pál Hajnalka
Nagy Zoltán függetlenként lenne Gyergyószentmiklós következő polgármestere
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

A Csíky-kertben tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Nagy Zoltán bejelentette, indul a június 9-i helyhatósági választásokon, és megcélozza a városvezetői pozíciót. Az újságíróknak arról beszélt: korábban polgármesterként már bizonyította, hogy össze tudja fogni a városban a politikai erőket, ennek az együttműködésnek az eredményei azok a fejlesztések, amelyek az utóbbi években megvalósultak.  Az új európai uniós ciklus kezdeténél hasonló együttműködésre lesz szükség ahhoz, hogy újabb forrásokat lehessen lehívni – jelezte.

Barabás Pál Hajnalka

– Boldog, megtartó erővel bíró, vidám kisvárossá tudjuk tenni Gyergyószentmiklóst. Látjuk, hogy a megvalósult fejlesztések nem elegendőek ahhoz, hogy boldogok legyen itt az emberek, mivel a lényeg, a közösségi élet hiányzik – fogalmazott Nagy Zoltán, kijelentve, hogy ezen a téren határozott szintlépésre van szükség. Ennek kapcsán kifejtette, személyesen is „szintet lépett”, mivel megpihent, erősebb, bölcsebb, tapasztaltabb lett, mint négy évvel ezelőtt. Rámutatott, szintet kell lépni az együttműködés terén is: az elmúlt négy év alatt politikai csatatérré vált a város, szerinte függetlenként ezen is változtatni tud. 


Hirdetés

Nagy Zoltán azt mondta, támogatókra talált több olyan személyben, akik korábban a fejlesztések előmozdításában is segítették, baráti, civilekből álló csapat veszi körül és segíti kampányát. A következő időszakban több kisebb réteg- és szakmai találkozót is tervez, hogy választási programját összeállíthassa, amely mint fogalmazott, a lakosság igényeit, hangját fogja tükrözni.

Nagy Zoltán 2016 és 2020 között már ült a polgármesteri székben: 2016-ban az MPP színeiben fölényesen nyert a versenyben, 2020-ban szintén indult a pozícióért, de akkor mintegy 150 szavazattal alulmaradt Csergő Tibor jelenlegi polgármesterrel szemben. Mostani bejelentése nem volt előzmény nélküli, ugyanis márciusban civil kezdeményezésre aláírást gyűjtöttek a városban, amelyben másfél ezer gyergyószentmiklósi kérte fel arra, hogy induljon polgármesterjelöltként az RMDSZ április 7-i előválasztásán. Akkor Nagy nem nyújtotta be jelölési iratcsomóját, mivel nem is tehette volna: az RMDSZ alapszabálya szerint ugyanis azok, akik más párt színeiben a szövetség ellen indultak választáson, négy évig nem indulhatnak RMDSZ-es jelöltként. Megjegyzéseiből viszont arra lehetett következtetni, hogy megpróbál majd városvezetői mandátumot szerezni. Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!