„Munkában” Dan Tanasă: újabb magyar feliratot kellett eltávolítani

Székely lobogókat kellett bevonni Gyergyócsomafalván és el kellett távolítani a helyi Borsos Miklós Művelődési Ház és Könyvtár magyar nyelvű feliratát az épület homlokzatáról, miután Dan Tanasă panasszal élt ellenük.

Boncina-Székely Szidónia
„Munkában” Dan Tanasă: újabb magyar feliratot kellett eltávolítani
Fotó: Boncina-Székely Szidónia 

Az AUR színeiben parlamenti képviselői tisztséget viselő politikus, együtt a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumával, a Csomafalva bejáratánál álló rovásírásos településtáblát, a helyi kultúrház és a könyvtár homlokzatán megjelenő magyar nyelvű feliratot, a polgármesteri hivatal előtti téren, illetve a Köllő Miklós Általános Iskolánál és a Borsos Miklós Emlékháznál felvont székely zászlókat kifogásolva tett panaszt a Hargita Megyei Prefektusi Hivatalnál. A kormányhivatal felszólításának eleget téve, a művelődési ház 2007-ben, az épület felújítása nyomán elhelyezett magyar feliratát ma eltávolíttatta a helyi önkormányzat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A kultúrháznak és könyvtárnak helyet adó épületen lévő felirattal kapcsolatban jeleztük, hogy meg van rendelve a hivatalos tábla, és amint megérkezik, kicseréljük. De október elsején újabb hivatalos felszólítás érkezett, hogy távolítsuk el a magyar feliratot, így megtettük ezt.

Kötelességünk levenni a feliratot, mert saját tapasztalatból tudjuk, hogy ha pert indítunk, csak időt nyerünk, de pénzt és energiát veszítünk. Azon leszünk, hogy megkeresve a törvényes módját, akár a kulturális minisztérium jóváhagyásával, visszahelyezzük ezeket a feliratokat

– közölte érdeklődésünkre Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere.

A történtekről a Hargita Népe holnapi számában olvashatnak bővebben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!