Hirdetés

Mókusok a városnegyedben

Újra felbukkantak a mókusok Gyergyószentmiklóson, a Forradalom negyedben, ezért a Fenyő Szövetség tagjai néhány etetőt helyeztek ki, ugyanakkor figyelik az állatok mozgását, viselkedését.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Mókusok a városnegyedben
Figyelmeztetés az autósoknak. Óvnák a mókusokat Fotó: Fenyő Szövetség

Figyelmeztető táblákat is elhelyeztek a negyedben, hogy az autósok körültekintőbben vezessenek, ne ijesszék meg a mókusokat. Az etetőkbe diót és földimogyorót helyeztek el – tudtuk meg Musulin Pétertől, a Fenyő Szövetség vezetőjétől.

– A korábbi években megszokott volt a mókusok jelenléte a Forradalom negyedben és a Kápolna utcában, aztán egy időre eltűntek. Most ismét megjelentek a környéken, ezért megpróbáljuk itt tartani őket, az etetők kihelyezése és a faültetés is ezt a célt szolgálja

– fogalmazott Musulin Péter.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Forradalom negyedben az elmúlt napokban – a város többi részéhez hasonlóan – elöregedett fákat vágtak ki az önkormányzat munkatársai. A Fenyő Szövetség, az előző évekhez hasonlóan, idén is több szakaszból álló faültetési akciókat szervez a város több negyedében, olyan fajokat is ültetnek, amelyek termése a későbbiekben táplálékul szolgálhat a mókusok számára. A városnegyedek mellett a Szent Anna-kápolnák körüli erdőkertet is bővítik tavasszal; a faültetésekhez lehet majd csatlakozni, ezek időpontjait a Fenyő Szövetség közösségi oldalán fogják közzétenni. 
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!