Hirdetés

Modern tankonyhát és számítástechnikai labort is létesítenek a régi iskolai műhelyekben

Nyolcszázzal többen szavaztak Gyergyóditróban az RMDSZ-re június 9-én, mint négy évvel ezelőtt. Így eggyel több önkormányzati képviselői tisztséget szerzett a szövetség a község közgyűlésében. Az elkezdett munkálatokat folytatják, de újabbakra is pályáznak. A napokban új nyertes projektről kapott hírt az önkormányzat. Az iskolaműhelyek felújítása kezdődhet el a közeljövőben – közölte kedden Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Modern tankonyhát és számítástechnikai labort is létesítenek a régi iskolai műhelyekben
Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Ősztől megváltozik a gyergyóditrói közgyűlés összetétele a választások eredményeként, ismertette sajtótájékoztatón Puskás Elemér polgármester. A tizenöt önkormányzati képviselő közül tizenhárom az RMDSZ színeiben lesz jelen a testületben – ez eggyel több önkormányzati képviselőt jelent a szövetség számára a jelenlegi felálláshoz képest. Közülük hatan jelenleg is hivatalban lévő önkormányzati képviselők, heten viszont újoncként lépnek be a testületbe. A következő választási ciklus kezdetétől várhatóan alpolgármestere is lesz a településnek. Az elöljáró kilétét majd a beiktatott tanácsosok szavazzák meg.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ditróban időközben az RMDSZ vezetősége is újjáalakult, márciustól Szőcs Teréz a helyi szervezet elnöke. A tisztségviselő elmondta, hogy igyekeznek a településen élő családokra összpontosítani. Továbbra is megszervezik az időseknek és gyermekeknek szóló programokat, eseményeket, ugyanakkor

a térségben ditrói sajátosságnak számító babakelengye-programot is folytatják.

Puskás Elemér hozzáfűzte: a jövőben is az a szándék vezérli őket, hogy élhetőbbé tegyék a községet. A több mint tíz nagy beruházást – többek között a tömbházszigetelést, az útépítést, a mezei utak rendbetételét, a bölcsődelétesítést, óvoda- és iskolafelújítást – folytatni szeretnék, de újabbakra is pályáznak. A napokban megjelent a Hivatalos Közlönyben, hogy Hargita megyében egyedüliként a gyergyóditrói önkormányzat nyert finanszírozást a Puskás Tivadar Szakközépiskola műhelyeinek felújítására.

– Olyan meglévő épületet teszünk rendbe és szerelünk fel, amelyben a duális oktatásban részesülő középiskolások fognak tanulni és gyakorlatozni. Lesz többek között egy nagyon jól felszerelt tankonyha, egy számítástechnikai és egy erdőgazdálkodási labor is – részletezte a polgármester. Az elöljáró szerint a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése után tervezik meg a munkálatokat, és

2025-ben elkezdődhet a beruházás kivitelezése is.

Az európai uniós finanszírozású projekt értéke meghaladja a hárommillió lejt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!