Minden nap a legjobb nap

Nyaraljunk itthon elnevezéssel idén is egyhetes szabadidős foglalkozásokat tartottak a gyergyócsomafalvi Páli Szent Vince Nappali Központba járó gyermekeknek Gyergyócsomafalván. A helyi önkormányzat pályázati programja által megvalósult tevékenységek igazi vakációs élményeket adtak a résztvevőknek és lelki töltődést az önkénteseknek.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Minden nap a legjobb nap
Fotó: Páli Szent Vince Nappali Központ

Csokoládékészítő műhely és tangazdaság meglátogatása, bábszínház, lo­vag­lás, sza­ba­du­lószoba, kincs­ke­resés és csapatépítő te­vé­keny­ségek színesítették idén is a 2017 óta működő Nya­ral­junk itthon programot Gyer­gyó­cso­ma­falván. 

– A résztvevőink más gyermekekhez képest hátrányból indulnak: figyelemre, szeretetre, elfogadásra van szükségük, ugyanakkor nekik is járnak olyan élmények, lehetőségek, mint azoknak, akiknek a családjuk meg tudja engedni magának a nyaralást, kikapcsolódást. Mi egy kicsit a család hiányosságait igyekszünk pótolni ezekkel a tevékenységekkel

– fogalmazott Bartalis Edit szociális nevelő a tevékenységek szünetében.

Minden nap a legjobb nap

Hozzátette: a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyergyócsomafalvi nappali központba jelenleg tizenhét gyermek jár foglalkozásokra, de olyanok is eljöttek erre a hétre, akik most ismerkednek ezzel a közösséggel.
A program végeztével sem hagyják tevékenységek nélkül a gyermekeket: a nappali központban a teljes vakációidő alatt hétfőtől péntekig foglalkozások vannak, de táborok, kirándulások is színesítik a kicsik napjait.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!