Hirdetés

Menekült az ittas sofőr a rendőrök elől Szentegyházán

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság két különböző esetet jelentett, melyek során alkoholos befolyásoltság alatt vezető sofőröket állítottak meg a rendőrök vasárnap.

Rendőrségi közlemény
Menekült az ittas sofőr a rendőrök elől Szentegyházán
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Mint hétfői közleményükben írják, június 30-án, reggel 9 óra körül, a gyergyószentmiklósi rendőrség közlekedési osztályának járőrei Csomafalván egy közúti ellenőrzés során megállítottak egy 29 éves férfit. Az alkoholszonda tesztje több mint 1,30 mg/l alkoholt mutatott ki a kilélegzett levegőben, ami jelentős mértékű alkoholos befolyásoltságot jelez. A férfit azonnal kórházba szállították további biológiai minták begyűjtése céljából. Az ügyben nyomozást indítottak az alkohol vagy más anyagok hatása alatt történő vezetés bűncselekményének gyanújával.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Aznap hajnalban, 2 óra körül, a szentegyházi rendőrség egyik járőre akart megállítani egy személyautót hang- és fényjelzésekkel. Az autót vezető 52 éves helyi férfi azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzéseket és továbbhajtott. Később a rendőrök sikeresen azonosították és megállították a férfit, majd alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, amelynek eredménye több mint 0,90 mg/l alkoholt mutatott ki a kilélegzett levegőben. Őt is kórházba szállították biológiai minták begyűjtése céljából, és ellene is büntetőeljárást indítottak alkohol vagy más anyagok hatása alatt történő vezetés bűncselekményének gyanújával.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!