Hirdetés

Megoldást találtak a szemétszállításra

Lejárt a hulladékgazdálkodásra kötött szerződése Gyergyószentmiklósnak még tavaly év végén. A törvényi előírások is változtak időközben, most külön szerződésben kell gondoskodni a háztartási hulladék elszállításáról, lerakásáról, válogatásáról. Erről döntött szerdán a városi önkormányzat az azonnali közgyűlésén.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megoldást találtak a szemétszállításra
Illusztráció Fotó: Asztalos Ágnes

A decemberben lejárt szerződésben rögzített feltételeknek megfelelően az RDE Harghita még kilencven napig volt köteles gondoskodni a lakossági szemét összegyűjtéséről és elszállításáról.


Hirdetés

Közben a lakossági szemétdíjat is megemelte a gyergyószentmiklósi önkormányzat, szerdán pedig arról gondoskodtak, hogy ne legyen fennakadás a szolgáltatásban: egyszerűsített eljárással, bonyolult közbeszerzési eljárás nélkül választanak szolgáltatót újabb 90 napra. A következő három hónapban véget ér a közbeszerzési eljárás is, amely hosszabb időtartamra rendezi majd a problémát – mutatott rá az online felületen tartott tanácsülésen Len Emil alpolgármester. Azt is közölte a testülettel, hogy az Integrált Hulladékgazdálkodási Társulás júniustól tervezi a szemétgazdálkodási szolgáltatás elindítását Hargita megyében, ekkor a meglévő szolgáltatási szerződés érvényét veszíti, a szolgáltatást pedig a társulás veszi át automatikusan.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!