Hirdetés

Még nem látszik a vége

Május végéig kell lezárni a gyergyószentmiklósi kultúrház energetikai korszerűsítését célzó uniós projekt kivitelezését. A munkát nagyrészt befejezték, de az intézmények, szervezetek visszaköltözése messze van még, hiszen belső felújításra is megérett az épület.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Még nem látszik a vége
Még jó ideig nélkülözniük kell a gyergyóiaknak a kultúra házát Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Az energiahatékonyság növelését célzó munka 2022 nyarán kezdődött a gyergyószentmiklósi kultúrházban: a több mint ötmillió lej értékű projektben a nyílászárók cseréje, a falak és a tető hőszigetelése, a világítótestek cseréje, a víz- és csatornahálózat újjáépítése, a fűtésrendszer korszerűsítése, napelemek felszerelése, tűzvédelmi és biztonsági munkálatok elvégzése, valamint mozgássérült-feljárók építése szerepelt. Az eredeti, 2023 őszéig tartó határidőt meghosszabbították, májusig azonban le kell zárni az európai uniós projektet.
Amint azt Csergő Tibor-András polgármestertől megtudtuk, jelenleg a tűzvédelmi rendszer építése kapcsán adódtak problémák, amelyeket eddig nem sikerült megoldani.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az épület energiahatékonyságát célzó projekt részeként modern tűzvédelmi rendszert kell telepíteni, ennek részeként egy saját, földbe helyezett víztározó építésére volt szükség: ezt a munkát elvégezte a kivitelező.
Az épület energetikai korszerűsítését a belső terek, a nagyterem és a színpad megújításának kell követnie, ennek költségeit azonban nem tartalmazza a pályázat.

– A teljes belső felújítás tervezését csak az uniós projekt lezárása után tudjuk elkezdeni

– jegyezte meg a polgármester.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!