Hirdetés

Még nem látszik a vége

Május végéig kell lezárni a gyergyószentmiklósi kultúrház energetikai korszerűsítését célzó uniós projekt kivitelezését. A munkát nagyrészt befejezték, de az intézmények, szervezetek visszaköltözése messze van még, hiszen belső felújításra is megérett az épület.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Még nem látszik a vége
Még jó ideig nélkülözniük kell a gyergyóiaknak a kultúra házát Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Az energiahatékonyság növelését célzó munka 2022 nyarán kezdődött a gyergyószentmiklósi kultúrházban: a több mint ötmillió lej értékű projektben a nyílászárók cseréje, a falak és a tető hőszigetelése, a világítótestek cseréje, a víz- és csatornahálózat újjáépítése, a fűtésrendszer korszerűsítése, napelemek felszerelése, tűzvédelmi és biztonsági munkálatok elvégzése, valamint mozgássérült-feljárók építése szerepelt. Az eredeti, 2023 őszéig tartó határidőt meghosszabbították, májusig azonban le kell zárni az európai uniós projektet.
Amint azt Csergő Tibor-András polgármestertől megtudtuk, jelenleg a tűzvédelmi rendszer építése kapcsán adódtak problémák, amelyeket eddig nem sikerült megoldani.


Hirdetés


Az épület energiahatékonyságát célzó projekt részeként modern tűzvédelmi rendszert kell telepíteni, ennek részeként egy saját, földbe helyezett víztározó építésére volt szükség: ezt a munkát elvégezte a kivitelező.
Az épület energetikai korszerűsítését a belső terek, a nagyterem és a színpad megújításának kell követnie, ennek költségeit azonban nem tartalmazza a pályázat.

– A teljes belső felújítás tervezését csak az uniós projekt lezárása után tudjuk elkezdeni

– jegyezte meg a polgármester.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!