Hirdetés

Nagy Zoltán: meg kell szüntetni a széthúzást

A gyergyószentmiklósiak igényeit meghallgatva állítja össze választási programját – ígéri Nagy Zoltán, aki múlt csütörtökön jelentette be, hogy függetlenként indul polgármesteri mandátumért a helyhatósági választásokon. Döntésének körülményeiről és terveiről a bejelentését követő órákban kérdeztük.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nagy Zoltán: meg kell szüntetni a széthúzást
Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

– Márciusban alá­í­rás­kam­pánnyal kérte a gyergyószentmiklósi lakosság egy része, hogy jelentkezzen a városvezetésre. Elég sokáig gondolkodott, mi ennek az oka? 

– Ez egy felelősségteljes, komoly döntés, ami mérlegelést igényelt. Időre volt szükségem, hogy átlássam az ezzel járó feladatok hátterét, hogy felvegyem a kapcsolatot azokkal a személyekkel, akik szakmai tudásukkal, elhivatottságukkal készek támogatni a városvezetői munkámat. 

– Ha a civilek nem kezdenek aláírásgyűjtésbe, nem jelölteti magát? 

– A szándék érlelődött bennem, folyamatosan foglalkoztatott Gyergyószentmiklós helyzete az elmúlt négy évben is, amíg a háttérből figyeltem az eseményeket. A közösség részéről felém intézett kérés, a több ezer biztatás megerősített abban, hogy újra a város élére kell állnom. Tíz évig voltam a város vezetője – alpolgármester és polgármester –, ez idő alatt a közösségi érdekeket tartottam szem előtt, ez mai napig sem változott. Nem az ego hajt, hogy újra vezetői pozícióba lépjek. Szükségem volt a közösség megerősítésére.


Hirdetés

– 2016–2020 között volt polgármester, azóta nem telt el olyan sok idő, elég jól ismerheti tehát a város helyzetét. Mit tart a következő időszak legfontosabb lépéseinek? 

– Tapasztalataimra és szakmai tudásomra hagyatkozva létezik bennem egy nagyon letisztult kép a város fejlődési stratégiáját illetően, ezt azonban mindenképpen egyeztetni szeretném a közösséggel. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a közösség akarata az én hangom. A következő időszak munkafolyamata arról fog szólni, hogy a lakossággal közösen feltárjuk a jelenlegi problémákat, megoldási javaslatokat dolgozzunk ki együtt, és ennek függvényében állítjuk fel a fontossági sorrendet. 

– Egy korábbi interjúban azt nyilatkozta, „a polgármesteri munka nem egyszemélyes feladat. Ha van csapat mögötte, akkor tud eredményt elérni, ha nincs, akkor nehéz”. Milyen csapatban gondolkodik függetlenként?

– Mivel nem vagyok egyik pártnak sem tagja, élhetek azzal a szabadságommal, hogy mindenkivel együtt dolgozhassak a városért, a közösségért. Egy független jelölt mögött fel tud sorakozni mindenki, politikai kötelékektől mentesen. Egyeztetve azokkal a személyekkel, akikkel eddig is együtt dolgoztam, magabiztosan kijelenthetem, hogy számíthatok szakmai tudásukra, elhivatottságukra. Ennél keményebb dió lesz a közösséget kimozdítani a jelenlegi közömbös hozzáállásából, de biztos vagyok benne, hogy egy élhető, szerethető várost csak a közösséggel együtt tudunk formálni. Teljes mértékben számítok tehát a közösség támogatására is. 
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!