Hirdetés

Még idén befejeznék a Testvériség sugárút korszerűsítését

Húszezer négyzetméternyi útburkolatot újítanak fel Gyergyószentmiklóson a Testvériség sugárút felső, Virág negyedet érintő szakaszán a mobilitási program részeként. Az autó- és gyalogosforgalomnak kialakított utak mellett itt is kialakítanak kerékpár- és buszsávot.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Még idén befejeznék a Testvériség sugárút korszerűsítését
Elbontották a Testvériség sugárút útburkolatát. Újjáépítik Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere sajtótájékoztatón ismertette a Virág lakónegyedben, a felső körforgalomig zajló munkálatokat. Mint részletezte, 850 méter hosszú, 26 méter széles a Testvériség sugárútnak az a szakasza, amelynek a felújítását néhány hete kezdték el. Tömbháztól tömbházig, a teljes szélességben felszedték az útburkolatot, hogy új járófelületeket alakítsanak ki. Előbb elvezetik az esővizet, csatornáznak, majd ezt követi az út- és járdaépítés. 

– Azt szeretnénk, ha használatba adhatnánk ezt az útszakaszt még a havazások beállta előtt.

Új járda, bicikliút és zöldövezet lesz mindkét oldalon, köztük autó- és buszsávok – közölte a polgármester.

Elmondása szerint ezen az útszakaszon egyetlen autóbuszsáv lesz, egyirányú forgalommal, megállószigetekkel, az úttest közepén. A közvilágítást is modernizálják: eltűnnek a régi, már balesetveszélyes állapotú betonoszlopok, ezeket kicserélik és korszerű lámpákat szerelnek fel. Ugyanakkor több mint száz parkolóhelyet alakítanak ki. Teljesen átalakul az utcakép a munkálatok nyomán, a Virág negyedi parkból is lecsípnek több méter szélességű sávot. A magasított járdák támfalát is elbontották, járdaszűkítés után virágtartókkal építik újra. A polgármester azt is közölte, hogy a munkálatok nem érintik a művelődési ház előtti parkolókat és a Testvériség sugárút végén épített felső körforgalmat sem, az érintetlen marad.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!