Kilométereket váltottak pénzre

Szombaton teljesítették a Fuss NEKI! Gyergyó nagykövetei a támogatásokért felajánlott kilométereket. Sétálva, szaladva, kerékpározva töltötték be Gyergyószentmiklós utcáit a zöld egyenpólóba öltözött nagykövetek.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kilométereket váltottak pénzre
27 szervezet több mint 300 nagykövete állt rajthoz Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Huszonhét szervezet 332 nagykövetének többsége vett részt szombaton a több hónapja zajló jótékonysági program teljesítésén. A gyergyószárhegyi tűzoltó-alakulat és az újfalvi lovasegyesület nagykövetei hazai pályán teljesítették a Fuss NEKI! során vállaltakat.

Kilométereket váltottak pénzre

Ezúttal a város utcáin teljesítették a vállalt szaladást, gyaloglást vagy kerékpározást azok, akik a várost választották helyszínül. A rajt előtt minden szervezet röviden ismertette a projektjét, majd közös bemelegítés után útnak is indultak a nagykövetek. Amint Elekes István, a Fuss NEKI! Gyergyó szervezője elmondta: a rajtig már 251 ezer lejnyi adomány gyűlt össze a szervezeteknél, hatan közülük már össze is gyűjtötték a tervezett összeget.

– Jó látni, hogy ennyi civil, tenni akaró ember gyűlt össze. Bebizonyítottuk, hogy a szavakon túl cselekedetekkel valós közösséget lehet építeni. Megtapasztalhatjuk, hogy mekkora szíve van a gyergyói támogató közösségnek – szólt a résztvevőkhöz Elekes István.

Egyúttal bejelentette: sokak kérésére az adománygyűjtési időszakot egy héttel meghosszabbítják, így október 4-ig még támogathatók a civilek elképzelései.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!