Kezdődik az Egyfeszt: tematikus udvarok és nagykoncertek a kínálatban

Közel háromszáz eseménnyel, tematikus udvarokkal, nagykoncertekkel, turisztikai programokkal várja a gyergyószékieket és az ide látogató vendégeket a negyedik Egyfeszt összművészeti fesztivál augusztus 1–4. között. Az esemény minden generációnak szórakozási lehetőséget, minőségi időtöltést ígér.

Boncina-Székely Szidónia
Kezdődik az Egyfeszt: tematikus udvarok és nagykoncertek a kínálatban
Archív Fotó: Egyfeszt/Facebook

A fesztivál alapkoncepciója nem nem változott az elmúlt négy év alatt, továbbra is a Gyergyói-medence értékeire, kulturális-turisztikai jelentőségére és a minőségi időtöltésre fókuszál, ugyanakkor egy olyan családi fesztivál is, amely minden generációnak igyekszik lehetőséget teremteni arra, hogy jól érezze magát – fogalmazott lapunk érdeklődésére Kassay L. Péter fesztiváligazgató.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Elmondta: az elmúlt években érkezett visszajelzéseket is figyelembe véve változtattak az udvarok besorolásán, így lett a Jazz-udvarból Szanatórium kert a régi kórház udvarán, a Retró udvar Bakelit udvar néven az egykori Gyilkostó Szövetkezet udvarára költözött, mind azzal a céllal, hogy szélesebb kínálattal több érdeklődőt tudjon bevonzani. Az örmény udvar helyszíne idéntől a Gasztró utca szomszédságába, a Miron Cristea utcába költözött. 

Az esemény ideje alatt közel háromszáz program közül válogathatnak a fesztiválozók, a városi labdarúgópályánál szervezett nagykoncertek – Havasi, Parov Stelar és Tankcsapda – mellett számos zenei, képzőművészeti, gasztronómiai, turisztikai programok, városnéző túrák adnak lehetőséget a kikapcsolódásra.

A szervezők felhívják fel a figyelmet, hogy a rendezvény helyszíneire csakis karszalaggal lehet belépni, a gyermekeknek négy éves korig ingyen. A karszalagokat bármelyik fesztiválhelyszín bejáratánál meg lehet vásárolni, és ugyanígy mindenhol karszalagra lehet váltani az elővételben vagy online megvásárolt jegyeket is.

A Gyergyó-medencei lakosok kedvezményes áron vásárolhattak fesztiválbérletet. Ehhez a megfelelő karszalagot átvenni csak a lakcímet igazoló dokumentum felmutatásával lehetséges.

A környező településen élők vagy szállást foglalók számára ingyenes autóbuszokat indítanak a szervezők péntektől vasárnapig: a járatok 19 órakor indulnak Gyergyóremetéről a városba, illetve Gyergyóalfaluból Gyergyócsomafalván át az Egyfesztre. Visszafelé éjszaka egy órakor indulnak a buszok a Virág-negyedi buszmegállóból. Az ingyenes buszjáratok kizárólag karszalag felmutatásával használhatóak, a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Hasznos tanács még, hogy aki teheti, az ne autóval érkezzen Gyergyószentmiklósra, és a helyieket is kérik, hogy ezekben a napokban lehetőleg gyalog keressék fel a helyszíneket, hogy így elkerülhetők legyenek a dugók a városban. 

A fesztivál részletes programjáról az egyfeszt.ro oldal ad információkat. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!