Hirdetés

Június végén tartják az ötödik FeltöltŐ-t Gyergyószentmiklóson, a téma az élet lesz

Június 28. és 30. között szervezik az ország legnagyobb keresztény zenefesztiválját, az ötödik FeltöltŐ-t Gyergyószentmiklóson. Az idei rendezvénysorozat témája az élet lesz. A koncertek mellett gyermekprogramok, előadások és gasztroutca is gazdagítja a kínálatot.

Hegyi Zsuzsánna
Június végén tartják az ötödik FeltöltŐ-t Gyergyószentmiklóson, a téma az élet lesz
Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Színes programsorozatot állított össze ezúttal is az az önkéntes csapat, mely ötödik éve szervezi a FeltöltŐ keresztény zenefesztivált Gyergyószentmiklóson.

– A legkisebbektől egészen a legidősebbekig mindenkinek lesz lehetősége a feltöltődésre a rendezvény alatt. Nagyon színes gyermekprogramokkal készülünk, ugyanakkor lesznek szenzációs koncertek magyarországi előadókkal. Idén először lép a FeltöltŐ színpadára a Dics-Suli együttes, valamint Kökény Attila, de a fiatalok örömére itt lesz Tibes, egy szintén fiatal keresztény rapper is – ismertette a részleteket Kántor Boglárka főszervező.   

Június 28-a és 30-a között életre kel Gyergyószentmiklós főtere. A fesztivál tematikája ugyanis az élet lesz, és az előadásokban is ezt a témát járják körül a meghívottak. 

Azt tapasztaltuk, hogy nagy igény van az elmélyülést és a személyiségfejlődést elősegítő programokra. Ezért hívtuk el idén Bedő Imrét, aki pontosan erről, valamint a hagyományos családmodellekről és a pénzkezelésről tart majd előadást. Ugyanakkor meghívtuk Csókay András magyarországi idegsebészt is, aki az életörömről fog beszélni

– részletezte az előadásokkal kapcsolatos tudnivalókat a szervezők nevében Görgicze Emőke. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az idei FeltöltŐ-n is

jelen lesz Pécsi Rita, aki gyermeknevelésről és személyiségfejlődésről tart majd egy-egy előadást.

Mindemellett pszichológus és mentálhigiénés szakember fog az életigenlésről beszélni, de lesz még szó magzatvédelemről és kommunikációról is. Az előadásokat a Basilides Tibor Sportcsarnokban tartják, belépési díj vagy bérletvásárlás fejében. 

A programsorozat idején megnyílik a gasztroutca is.

– A gyergyószentmiklósi és környező települések egyháztanácsosai fognak főzni a helyszínen, az ökumenikus istentisztelet után, de további csapatok, civil szervezetek jelentkezését is várjuk – mondta Csíki Hortenzia szervező. Hozzátette, hogy ezt a programpontot anyagiakkal a plébániák támogatják.

Ennek kapcsán Kántor Boglárka kifejtette, hogy az önkéntes szervezőcsapathoz társult ebben az évben is Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ. A rendezvényt támogatja továbbá Magyarország Kormánya, viszont Gyergyószentmiklós polgármestere mindeddig nem állt a FeltöltŐ mellé, de reménykedik, hogy az önkormányzat majd segítő kezet nyújt.

A FeltöltŐ zárónapján a Dramatizált Bibliát láthatja, hallhatja majd a közönség, több ismert magyarországi színész közreműködésével. Ekkor szólal meg többek között Jim Carrey magyar hangja is.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!