Jubiláltak a fúvósok

Egész napos rendezvényt szerveztek a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar fennállásának első jubileumára. Közösen ünnepeltek tucatnál is több meghívott zenekarral.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Jubiláltak a fúvósok
Első jubileumot ünnepeltek Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Már a reggeli órákban rezesbandáktól volt hangos szombaton Gyergyószentmiklós, így ébresztették a fúvósok a lakosságot, emlékeztetve az ünnepre. A délelőtt folyamán több helyszínen is térzenével emlékeztettek: tízéves fennállását ünnepli a helyi zenekar.

Délben csúcsosodott a prgram, amikor a Szent István-templomnál gyülekeztek a meghívott zenekarok, és látványos felvonulással a művelődési ház elé érkeztek. Az ünnepelt csapat nagy taps közben vonult be a térre, ahol a zenekarok közösen adtak elő zeneszámokat.

– Gyerekcipő a tíz év, a környéken nyolcvan-száz éves fúvószenekarok működnek. De mi örvendünk ennek a tíz évnek – mutatott rá György István, a csapat vezetője az ünnepségen.

Mint részletezte, nem szokványos a zenekar, nem kimondottan felnőtt, nem is ifjúsági, hiszen az induláskor a gyerekek hozták a szülőket is a csapatba, és fordítva, ez azóta is így van. György emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány alatt ellehetetlenült a tevékenységük, többen le is morzsolódtak de sikerült feljönni a mélypontról. Köszönetet mondott Mezei Jánosnak, aki polgármesterként az induláskor teljes vállszélességgel állt melléjük, illetve a polgármesteri szék várományosának, Nagy Zoltánnak is, aki korábbi városvezetői mandátuma alatt támogatta a csapatot. Köszönet illette Hargita Megye Tanácsát és alelnökét, Barti Tihamért is, hiszen pályázati rendszerükben évről évre támogatták a fúvósokat.

A gyergyószentmiklósi fúvósok szakmai vezetője, Máyer Róbert hosszasan sorolta a zenekar és tagjai egyéni elismeréseit. Köszöntötte az ünneplőket Len Emil alpolgármester is, kiemelve az ünnepeltek szerepét a város rendezvényein, majd néhány közös dal után a színpadon rendre minikoncertet adott mindegyik meghívott zenekar.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!