Jó példát mutattak az elöljárók

Tízezer aláírást tervez összegyűjteni az RMDSZ Gyergyó területi szervezete az államfő- és parlamenti választásokra. A Gyergyószentmiklós főterén felállított standnál a szervezet elnöke, Barti Tihamér, valamint az RMDSZ-es Csergő Tibor leköszönő és a függetlenként mandátumot nyert Nagy Zoltán leendő polgármester is aláírta ma az íveket.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jó példát mutattak az elöljárók
Elöljárók sajtótájékoztatója. Közösen a közös ügyért Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Egyszerre gyűjti a támogató aláírásokat a parlamenti, valamint az államfőválasztásra a RMDSZ Gyergyó területi szervezete, két ívet kell aláírni annak érdekében, hogy mindkét megmérettetésen indulhasson a szövetség, hangzott el a szervezett sajtótájékoztatóján. Az ívek aláírására biztatnak mindenkit, aki elhalad a város különböző pontjain felállított standok mellett.

– Tudjuk, hogy egy magyar jelölt egyelőre nem tud megnyerni egy államelnök-választást, mégis fontos részt venni, hogy a magyar nézőpontot egy-egy vitán, nyilvános megjelenés alkalmával képviseljük. A parlamentben is ott kell lenni, az erdélyi magyarságot, annak erejét, nagyságát az RMDSZ képviseletével megmutatni. Ehhez Gyergyó is hozzá kell járuljon

– fogalmazott Barti Tihamér, a területi RMDSZ elnöke. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós tisztségben lévő polgármestere szerint erős támogatással ismét kormányra kerülhet az RMDSZ, ez pedig kiemelten fontos kell legyen a magyarságnak.

– Kisebbségi létünkben nemcsak állampolgári kötelesség, hanem a nemzet iránti elköteleződés jele az, hogy támogatjuk a politikai választottjainkat. A jövőt tekintve, azért, hogy a székelyföldi, az erdélyi magyarságnak jövőképe legyen, támogatnia kell jelöltjeit, politikai erőt kell felmutatnia

– hangsúlyozta a polgármester. 

Jó példát mutattak az elöljárók
Szövetségeseket remél találni a parlamentben Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós választott polgármestere, ezért független elöljáróként is támogatta aláírásával az RMDSZ jelöltjeit.

– Egységesen, összezárva, egy irányba fordítva a szekér rúdját kell fellépni és kikövetelni azt, ami a közösség számára fontos. Olyan személyeket kell most küldenünk az országos politikába, akik később szövetségesként projektjeinket, a helyi fejlesztéseinket, közösségépítő szándékunkat támogatni tudják

– mutatott rá Nagy Zoltán.
A három elöljáró a sajtótájékoztatót követően rendre aláírta mindkét ívet. Az aláírásgyűjtés jövő hét végéig tart, ezalatt a térségben tízezer, a városban háromezer kézjegyet szeretnének összegyűjteni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!