Járhatatlan utak és árvízkészültség

Másodfokú, narancssárga jelzést adtak ki Hargita megye több településére. Csíkszentmihály községben szombat délután 1251 háztartás maradt áram nélkül a vihar miatt. Több helyszínen a tűzoltóság munkatársai segítenek a helyszínen, a vihar okozta károk enyhítésén.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Járhatatlan utak és árvízkészültség
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Másodfokú – narancssárga – viharjelzést adott ki Hargita megyére a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU). Négy településen – Csíkszentmihály, Ajnád, Göröcsfalva és Lóvész – összesen 1251 háztartás maradt áram nélkül a vihar miatt. 
Csíkszeredában pincéket árasztott el a hirtelen lezúduló csapadék, a csíkszeredai hivatásos tűzoltók a helyszínen dolgoznak a víz szivattyúzásán. 
Szombat délutánra több Hargita megyei településre is másodfokú riasztás lépett érvénybe, sok helyen villámlás, mennydörgés kíséretében éri el a vihar a településeket, erős széllökések, helyenként jégeső is előfordulhat. 
Csíkkozmás és a Kászonok között, a Nyerges-tetőn a B11-es jelzésű országutat elmosta a víz. 
A viharkészültségre figyelmeztető felhívást adtak ki a következő településekre: Csíkszereda, Csíkszentgyörgy, Székelyudvarhely, Kászonaltíz, Csíkszentmárton, Csíkszentlélek, Szentegyháza, Lövéte, Homoródszentmárton, Tusnád, Csíkszentimre, Csíkkozmás, Tusnádfürdő, Homoródalmás, Oklánd, Tölgyes, Gyergyóholló, Felsőboldogfalva, Farkaslaka, Oroszhegy, Siménfalva, Bögöz, Etéd, Nagygalambfalva, Újszékely, Szentábrahám, Székelyandrásfalva, Székelyderzs, Kányád. A következő időszakban árvízkészültségre figyelmeztetnek a Nagy-Küküllő, az Olt és a Tatros folyók mentén is. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!