Itthon, fiatalként, sikeresen

Érték, ami bennünk rejlik elnevezéssel indított eseménysorozatot a Gyergyócsomafalvi Fiatalok Egyesülete és a helyi önkormányzat. A szombati, első találkozásra olyan fiatalokat hívtak meg, akik választott szakmájukban, hivatásukban sikeresek, szűkebb vagy tágabb itthoni környezetben dolgoznak.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Itthon, fiatalként, sikeresen
Egymás szakmájával ismerkedtek Gyergyócsomafalván. Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A gyergyócsomafalvi Napfény Szociális Központban a kötetlen hangulatú szombat esti beszélgetésen fiatal pályakezdők, vállalkozók ismerkedtek egymással, beszéltek szakmájukról, hivatásukról és jövőbeli céljaikról.

– Nagyon sok érdekes szakmát gyakorló fiatal van községünkben, és bár találkozunk a hétköznapokban, sok esetben nem tudjuk, ki mivel foglalkozik, milyen elképzelései vannak a jövőt illetően: ezért tartottuk fontosnak, hogy elindítsuk ezt az eseménysorozatot. Bár nagyon sokan a külföldi munkavállalást választják, a mai eseményünk, annak meghívottjai azt igazolják, hogy vannak szép számmal olyanok is, akik szülőfalujukban, vagy akár tágabb itthoni környezetben tudnak szakmájuk által boldogulni, fejlődni, elismerést kapni – fogalmazott Király Szabolcs alpolgármester. 

Az egy évvel ezelőtt alakult Gyergyócsomafalvi Ifjúsági Egyesület azért alakult, hogy azok a fiatalok, akik itthon képzelik el a jövőjüket, közösséget alkossanak, segítsék egymást.

– A járványhelyzet után nehezen indult újra a közösségi élet, amin társasjáték estek szervezésével igyekeztünk javítani. Az esemény egyre népszerűbb lett, ezért úgy döntöttünk, egyesületet alapítunk, különböző programokat szervezünk, hogy valódi közösségként működve, egymást akár szakmailag is segíteni tudjuk – beszélt a kezdetekről Bege Levente, az egyesület elnöke. 

Az első találkozón öt fiatal mutatkozott be: Bege Hunor autószerelő, Bartalis Szilárd és Erős Rajmond építőmérnökök, Domokos Hunor fogorvos és Csíki Szilárd informatikus, szakmai elhivatottságról, célokról, itthonmaradásról beszélgettek a jelenlévőkkel.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!