Hirdetés

Ittas vezetés, kábítószerezés, gázolás – ez történt hétvégén a megye útjain

Ez a hétvége sem telt el közúti balesetek, alkohol és kábítószer hatása alatt vezető sofőrök nélkül a megyében. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményeiből szemléztünk.

Rendőrségi közlemény
Ittas vezetés, kábítószerezés, gázolás – ez történt hétvégén a megye útjain
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

Elütöttek egy 79 éves asszonyt Gyergyóremetén a hétvégén. A rendőrség közleménye szerint a péntek este hét óra körül történt baleset során egy 34 éves helyi férfi vezette az autót, majd a község egyik utcáján elgázolta az asszonyt, aki gyalogosként szeretett volna átkelni az úton. A nő megsérült, kórházba szállították. A férfi nem fogyasztott alkoholt a balesetet megelőzően.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Szombaton, hajnali négy óra körül egy 61 éves karcfalvi férfi, miközben személygépkocsival közlekedett az 578-as jelzésű európai úton, Szárhegyen, Gyergyószentmiklós irányában, elvesztette az uralmát a jármű fölött, majd az út menti árokba borult. A sofőr és 80 éves utasa is megsérült, kórházba szállították. A sofőr nem állt alkoholos befolyásoltság alatt. 

Szombat este tíz körül egy 36 éves csíkszentkirályi férfit is megállítottak a lakóhelyén, a 123-as megyei úton. Mint kiderült, a jármű nem volt bejegyezve. Szintén aznap 22 óra után egy 20 éves fiatalt állítottak meg a rendőrök, akinek a szervezetében pszichoaktív szerekre utaló jeleket mutatott ki a rendőrségi műszer.

Vasárnap reggel Székelykeresztúron ellenőrzött a rendőrség, egy 33 éves sofőrt észleltek, és megalapozott gyanú van arra, hogy a fiatalember kábítószert fogyasztott. Vasárnap késő délután egy 54 éves gyergyóditrói férfi került a közúti ellenőrzést végző rendőrök látókörébe, mint kiderült, érvényes jogosítvány nélkül vezetett.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!