Ismertették a lovasünnep programját

Augusztus 22. és 25. között szervezik meg az idei Székelyföldi Lovas Ünnepet. Több mint 120 programmal várják a látogatókat ezalatt a gyergyószentmiklósi lovaspályán.

Barabás-Pál Hajnalka
Ismertették a lovasünnep programját
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Tizenhetedik kiadásához érkezik idén a Székelyföldi Lovas Ünnep. Erdély egyik legnagyobb lovasrendezvénye most is négy napon át tart, lovaskonferenciával, gyerek- és egyéb programokkal. Amint azt a szervezők sajtótájékoztatón ismertették, a rendezvény első napján szakmai konferenciát tartanak: lesznek előadások állatorvostól, lovasedzőtől, lovasíjászatról is.

A székelyföldi regionális díjugratókupa döntőjét pénteken tartják, vele párhuzamosan a gyerekeknek szerveztek tevékenységeket.

– Változatos és ingyenes programokat kínálunk a gyerekeknek, kézműves-foglalkozások, lovaglás, lovas kocsizás, falmászási lehetőség is lesz – sorolta Madaras Gyöngyvér, a szervezők egyike.

Szombaton és vasárnap a különböző lovasversenyszámok és lovasbemutatók követik egymást, kulturális és hagyományőrző programokkal tarkítva. Ezúttal is szerepet vállal a szervezésben a helyi és megyei önkormányzat is, illetve Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége is csatlakozott társszervezőként.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Székelyföld egyik legnagyobb kalákája a lovasünnep, vélekedett Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, utalva arra, hogy intézmények, önkormányzatok, cégek is odateszik a részüket a rendezvény sikeréhez. 

Cilip Árpád, a társszervező fejlesztési ügynökség igazgatója szerint stabil találkozási pont a lovas ünnep a lovasok között, hiszen mindenki megfordul ezalatt Gyergyószentmiklóson, aki a lovazás bármelyik szegmensében érdekelt. A közéletben is kihagyhatatlan találkozási pont a lovasünnep – erre Csergő Tibor polgármester mutatott rá.

Magyarország miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Potápi Árpád János idén is elvállalta a lovasünnep fővédnöki szerepét. A XVII. Székelyföldi Lovas Ünnep részletes, több mint 120 pontból álló programja tanulmányozható az esemény Facebook-oldalán. Az eseményeken most is díjmentesen lehet részt venni. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!