Hirdetés

Huszonhat medve jelenlétét jelentették Hargita megyében

Az elmúlt héten a megyei csendőrségnek huszonhat medve jelenlétét jelentették a 112-es sürgősségi hívószámon – közölte kedden a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség. A közlemény szerint tizenegy esetben kellett beavatkozniuk a csendőröknek.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Huszonhat medve jelenlétét jelentették Hargita megyében
Fotó: Kertész Hajnalka

A csendőrség a telefonos bejelentések település szerinti lebontását is közölte. Farkaslaka (1 bejelentés), Maroshévíz (4), Csíkszereda (5), Székelyudvarhely (2), Oroszhegy (1), Gyergyószárhegy (1), Szentábrahám (1), Siménfalva (1), Fenyéd (1), Gyergyócsomafalva (2), Kissolymos (1), Nagykadács (1), Galócás (1), Bélbor (1), Madéfalva (1), Libán (1) azok a települések, ahonnan a hívások érkeztek, illetve egy ízben Madéfalva és Csíkrákos között jelentették telefonon a nagyragadozó jelenlétét. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A csendőröknek tizenegy esetben kellett a helyszínen beavatkozniuk, és hang- meg fényjelzésekkel sikerült visszazavarniuk a vadállatokat az erdőbe. Május 21-én Csíkszeredából három hívást regisztráltak húsz órán belül, amelyek medvék jelenlétét jelezték. Az első két esetben a csendőrök visszazavarták a medvéket az erdőbe, a harmadik esetben azonban beavatkozócsapatot alakítottak, akik úgy döntöttek, hogy kilövik a medvéket.

Az év eleje óta a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség diszpécserszolgálatához 128 hívás érkezett a 112-es segélyhívó számon, amelyekben medvék jelenlétét jelezték lakott területek közelében. A közleményben emlékeztetnek: ha bárki medvét lát, hívja a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljon beavatkozni, ne etesse a vadállatokat, illetve arra kérik a lakosságot, hogy figyeljenek arra, hol tárolják a háztartási hulladékot, és ne menjenek közel a medvékhez, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!