Huszonhárom perces közgyűlés a semmiért

Újra a városi közgyűlés elé terjesztette a múlt héten elfogadott költségvetés-módosítást Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere. Az azonnaliként összehívott tanácsülésen azonban a napirendet sem fogadta el a testület.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Huszonhárom perces közgyűlés a semmiért
Online közgyűlés. A napirendet sem fogadták el Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Három téma szerepelt a csütörtökön 13 órára összehívott gyergyószentmiklósi tanácsülés napirendjén: a múlt héten hosszas vita után elfogadott költségvetés-módosítás, egy, a polgármesteri hivatal tisztségjegyzékét érintő módosítás, illetve egy partnerségi megállapodás a kórházzal 13,5 millió lejnyi fejlesztés megpályázása érdekében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A város jegyzője megjegyezte, hogy két napirendi pont is abszolút többségű támogatást igényel, ez pedig ütközik a városi közgyűlés működési szabályzatával, amely előírja, hogy ilyen tervezeteket nem lehet azonnali ülésen tárgyalni. Hiába jelezte többször is, hogy ettől függetlenül a tárgyalt és megszavazott határozatok jogerősek lehetnek, a testület tagjainak nagy többsége tartózkodott a napirend megszavazásakor, az mindössze egyetlen támogató voksot kapott.

Az is kiderült közben, hogy az egyik bizottsági szakvélemény úgy érkezett be a városházára, hogy a bizottság tagjait össze sem hívták ülésezni. Miután Selyem-Hideg Norbert jegyző felhívta a figyelmet, hogy ezért a testületi ülésért nem fog járni tiszteletdíj, véget is vetettek a huszonhárom percet tartó közgyűlésnek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!