Hirdetés

Hét településnek biztosít segítséget a megyei tanács a jövedelemadó-, illetve az áfavisszaosztásból

Soron kívüli tanácsülésen döntött szerdán a megyei önkormányzat a hatszázalékos személyi jövedelemadó-, illetve áfavisszaosztásból származó támogatásokról. Összesen hét településnek utalnak pénzt, befizetik a tagsági díjakat és támogatják a gyergyótölgyesi pszichiátriai kórház tevékenységének digitalizálását is.

Bíró István
Hét településnek biztosít segítséget a megyei tanács a jövedelemadó-, illetve az áfavisszaosztásból
Archív Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Karcfalvának 500 ezer lej jut a jövedelemadó-, illetve az áfavisszaosztásból. Az említett összeget a Madicsafürdő felé vezető 83-as községi út aszfaltozására fordítja a karcfalvi önkormányzat. Csíkdánfalva község az iskola és a meglévő tangazdaság korszerűsítési munkálataira szintén 500 ezer lejt kap. Ugyancsak a visszaosztásból származó 40 ezer lejes támogatásból Szentegyháza község egy utánfutót vásárol a helyi önkéntes tűzoltó-alakulatnak. Gyimesközéplokon folyamatban van az ivó- és szennyvízhálózat kiépítése. Ezt a beruházást 550 ezer lejjel segíti a megyei önkormányzat. Balánbányán a 300 ezer lejes támogatásból parkosítanak a központban, illetve utakat javítanak. Székelyderzsben a 270 ezer lejes összegből járdát építenek a133-as megyei út mentén. A megyei tanács 57 500 lejjel segíti Galócás községet. Az említett összeget UTV-jármű vásárlására fordítják, amelyet a helyi önkéntes tűzoltók rendelkezésére bocsátanak.

A megyei tanács a Helyi Demokrácia Európai Szövetségének (ALDA) a 2023-as évre  6100 lejes tagsági díjat fizet. A képviselők megszavazták a Csíki Nagyközségfejlesztési Társulás – Csík Metropoliszövezet Egyesületnek fizetendő tagsági díjat és az Alcsík Községközi Mikrotérségi Fejlesztési Társulásnak 45 ezer lejes támogatását. Ezt az összeget a szombati I. Hargita Megyei Tűzoltó-találkozóra fordítják.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!