Hirdetés

Házkutatások a gyilkos-tói csónakázó miatt: sok készpénzt és fegyvereket foglaltak le a rendőrök

Házkutatásokat tartott a megyei rendőr-főkapitányság gazdasági bűnözés elleni osztálya csütörtökön a Gyilkos-tónál, Gyergyószentmiklóson és Gyergyótekerőpatakon. Az akció során hat helyszínt kutattak át, beleértve négy gazdasági szereplő székhelyét és két magánszemély otthonát.

Rendőrségi közlemény
Házkutatások a gyilkos-tói csónakázó miatt: sok készpénzt és fegyvereket foglaltak le a rendőrök
Archív Fotó: Máthé-Háromszéki Eszter

Az ügy hátterében egy 2023-ban épült móló áll, amelyet a Gyilkos-tó partján emeltek, és ahol hatósági vád szerint engedélyek nélkül kínáltak csónakázási lehetőséget a turistáknak. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint ennek az üzemeltetése megsértette a természetes élőhelyek és a vadon élő növény- és állatfajok védelméről szóló vonatkozó jogszabályt, valamint az egyes köz- és magánprojektek környezetre gyakorolt hatásairól rendelkező törvényt is.

A házkutatások során a rendőrök jelentős mennyiségű készpénzt, fegyvereket és egyéb tárgyakat foglaltak le. Összesen több mint 25 000 eurót, 43 000 lejt és 69 000 forintot találtak. Emellett lefoglaltak tizenhárom fegyvert, amelyeket további vizsgálatoknak vetnek alá, hogy megállapítsák azok jogszerű birtoklását, és hogy szerepelnek-e az engedélyköteles fegyverek listáján.

Találtak még két air soft gránátot, három F2 kategóriájú tűzijáték-akkumulátort és húsz petárdát, amelyek eredetigazolás nélkül voltak birtokban. Továbbá egy kardot, három laptopot, három mobiltelefont, két pendrive-ot és három pénztárgépet is lefoglaltak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Két személyt, egy 28 és egy 53 évest, előállítási parancs alapján bevittek kihallgatásra. A büntetőeljárás teljes időtartama alatt a gyanúsított személyek a büntetőeljárási törvénykönyv által előírt jogokat és eljárási garanciákat élvezik, valamint az ártatlanság vélelme illeti meg őket – tájékoztat közleményében a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!