Hatékonyabban kátyúznának: Aszfaltkészítő gépet vásároltak

HN-információ
Aszfaltkészítő gépet vásárolt Gyergyószentmiklós önkormányzata, hogy könyebben és gyorsabban haladjon a kátyúzás a város utcáin. Egyelőre nem tudják, mikor kezdhet dolgozni.

Új géppel, saját munkásokkal gyorsabban kátyúznának mint korábban                                      Fotó: Lázár Hajnal

A korábbi években már több útjavításnál használható munkagépet vásárolt a gyer­gyószentmiklósi önkormányzat: az útgyalut már többször alkalmazták a földutak rendbe tételére, valamint az úthengerrel is többször dolgoztak. Most újabb gépet vásároltak, hogy hatékonyabb legyen az utcák karbantartása: a megvásárolt eszköz a felmart régi aszfaltot dolgozza fel és teszi újra felhasználhatóvá. – Ezt a kátyúzásnál tudják majd felhasználni – mondta Nagy Zoltán polgármester. A gépet lengyelországi gyártótól rendelték, közel 150 ezer lejbe került. Nagy hangsúlyozta: nagyobb egybefüggő aszfaltréteget nem tud előállítani ez a gép, nem is e célra vásárolták, hanem kisebb útfelületek helyreállításában, a kátyúk kitöltésében tud a város segítségére lenni. Az elképzelés az, hogy a nagyobb aszfaltozással továbbra is szakcégeket bíznak meg, a kisebb feladatokat pedig a polgármesteri hivatal munkatársai végzik majd el. Megjegyezte: az ilyen munkára egyébként is nehéz kivitelezőt találni, mivel a cégek szem előtt tartják az elvégzendő munka mennyiségét. Bármilyen útjavításról is legyen szó a városban, a felmart aszfaltot összegyűjtik, és a mellékgazdaság székhelyén tárolják, majd újra felhasználható aszfaltot készítenek belőle. A polgármester elmondta azt is: szeretnék minél hamarabb használni a most vásárolt gépet, azonban mielőtt erre sor kerülhetne, a polgármesteri hivatal munkatársainak meg kell tanulniuk működtetését a gyártó által küldött szakember vezetésével. A járványügyi korlátozások miatt azonban most nem jöhet Gyergyószentmiklósra a lengyel szakember, ugyanis rögtön elkülönítésbe kellene vonulnia. Emiatt keresik a megoldást a helyzetre, elképzelhető, hogy interneten keresztül szervezik majd meg a felkészítőt.

Lázár Hajnal





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!