Hasonló eseményekre van szükség

Őszi napokat tartott Ma­ros­hévíz magyar közössége: a vonzó kulturális kínálat mellett iskolai tevékenységek is helyet kaptak.

Boncina-Székely Szidónia
Hasonló eseményekre van szükség
Fotó: Maoshévízi Magyarok Egyesülete

Péntektől vasárnapig főként kulturális programokban bővelkedő eseménysorozatnak lehettek részesei a maroshévíziek. Az igeliturgiával kezdődő pénteki napon László Áron plébános a kultúra értékteremtő erejéről beszélt, majd Madaras Mihály református lelkész az igazi kincsekről és kincskeresésről osztotta meg gondolatait.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Szombaton a Kemény János Elméleti Líceumban az intézmény névadója került az események homlokterébe: az óvodások és elemi osztályosok színeztek és bábjáték-előadáson, az 5–8. osztályos diákok Ki mit tud? versenyen vettek részt, a középiskolások pedig életrajzi filmek alapján készítettek lapbookot, kirakóst és plakátokat. A Maroshévízi Magyarok Egyesülete, a helyi katolikus és református egyház és a Kemény János Elméleti Líceum szervezésében, a Communitas Alapítvány által támogatott rendezvényen esténként kulturális műsorokat láthattak az érdeklődők.

Hasonló eseményekre van szükség

– Úgy gondoljuk, hogy minden előadásnak volt üzenete a közönség számára, mindenki megtalált valami érdekes tanácsot, útravalót. A legnagyobb elismerés az volt, amikor többen megfogalmazták, hogy kulturális rendezvényekre szükség lenne minden hónapban

– összegzett Deme Gabriella szervező, a Kemény János Elméleti Líceum igazgatója.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!