Hirdetés

Hargita megye is bevezeti a rendszert

A mobilitás, kék (környezettudatos) gazdaság és a jövő építkezési trendjei voltak a november 7–9-i barcelonai Smart City Expo Világkongresszus előadásainak fő témái. A kiállítás, amelyen Hargita Megye Tanácsától is részt vettek, lehetőséget nyújtott a legkorszerűbb fejlesztések és technológiák megismerésére a környezetvédelem, informatikai biztonság, robotika és mesterséges intelligenciával támogatott rendszerek területén.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hargita megye is bevezeti a rendszert
Előadás a kiállításon. Elektronikus lehetőségek Fotó: HMT

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége és a Smart City Románia Egyesület meghívására november 7–9. között Hargita Megye Tanácsa részéről két személy vett részt Barcelonában a Smart City Expo Világkongresszuson. Az esemény programjában szakmai beszélgetések, előadások, bemutatók, új technológiák kiállítása és kapcsolatépítési tevékenységek szerepeltek. Az évente megrendezett esemény egy találkozási pont a digitális szolgáltatásokat nyújtó köz­intézmények/kormányzatok/városok és a legújabb technológiákat kínáló cégek között. A kiállításon az IT&C világából a techóriások mellett jelen voltak innovatív startupcégek és nagyon sok közintézmény a világ legkülönbözőbb tájairól. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az előadások központi témája a mobilitás, kék (környezettudatos) gazdaság és a jövő építkezési trendjei voltak, ugyanakkor a kiállítás lehetőséget nyújtott arra, hogy az érdeklődők megismerjék a legkorszerűbb fejlesztéseket és technológiákat a környezetvédelem, térképészet, tervezés, informatikai biztonság, parkolás, forgalomirányítás, robotika és mesterséges intelligenciával támogatott rendszerek területén.

– Fontosnak tartjuk megismerni a legkorszerűbb újításokat az IT&C területén annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb technológiákat válasszuk a Hargita megyében élők számára, ugyanakkor a digitalizáció számtalan tudásalapú gazdasági fejlődési lehetőséget is jelenthet

– mondta a találkozó kapcsán Szőcs István, a megyei tanács személyzeti és kommunikációs igazgatóságának vezetője.

– A közszolgáltatások di­gi­talizációja az egyik fő prioritása Hargita Megye Tanácsának. Ennek érdekében folyamatban van az Európai Unió által, a Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (POCA) keretében támogatott DIGITHR – Online szolgáltatási rendszer bevezetése Hargita megye lakosságának elnevezésű pályázat kivitelezése, amely hamarosan lehetőséget biztosít a Hargita megyei közintézményi szolgáltatások elektronikus eléréséhez

– számolt be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!