Hirdetés

Hajnali vihar okozott károkat Maroshévízen

Vihar söpört végig a megye északi részén vasárnap hajnalban, a heves esőzéssel és erős széllökésekkel járó égiháború Maroshévízen jelentős károkat okozott.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Hajnali vihar okozott károkat Maroshévízen
Maroshévízen jelentős károk keletkeztek Fotó: pexels.com

A Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) kora reggeli jelentése szerint a város több pontján is szükség volt a hivatásos és önkéntes tűzoltók beavatkozására: a maroshévízi és gyergyószentmiklósi hivatásos egységeket, illetve a gyegyóalfalvi önkéntes őrs embereit vezényelték ki.

A zivatar következtében lakóhelyiségek pincéit öntötte el a víz, itt szivattyúk használatára is szükség volt. Egy tömbház lépcsőházában a biztosítéktábla zárlatos lett, a helyszínt a hévízi tűzoltók biztosították az áramszolgáltató hibaelhárító csapatának megérkezésééig. Az erős szél megrongálta az elektromos hálózatot, egy oszlopról leszakította a felsővezetékeket, itt az Electrica áramszolgáltató vállalat hibaelhárító csapata lépett közbe. A vihar a fákban is kárt tett, egy fatörzs parkoló autóra zuhant, a tűzoltók eltávolították. Két másik fa a 13B jelzésű főútra zuhant a Borzont és Parajd közötti szakaszon, itt a megyei útügy emberei igyekeztek elhárítani a forgalmi akadályt az alfalvi tűzoltók segítségével. Az alfalvi önkénteseknek egyébként a saját településükön is akadt dolguk, itt ugyanis egy gólyafészek kapott lángra egy villanyoszlop tetején, emiatt az áramszolgáltató emberei is kiszálltak. A 12C jelzésű főútra is fa zuhant Gyilkostó térségében, amit aztán a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltók távolítottak el.

A vihar többfelé alaposan megtépázta a villanyvezetékeket, az ISU jelentése szerint Gyegyóditróban és Orotván 2547 háztartás, Borzonton, Gyergyócsomafalván 532 háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül. A térségben az ISU információi szerint reggel nagyon sokfelé zajlottak még kárelhárítási és helyszínbiztosítási, illetve javítási akciók. A térségre narancssárga figyelmeztető jelzést adtak ki, és a lakosságot a RO-Alert-rendszeren keresztül is értesítették.

Frissítés:

 

Egy tömbház kéményét is megrongálta a reggeli vihar Maroshévízen: a Sürgősségi Esetek Felügyelőségének közlése szerint fennáll annak veszélye, hogy a kémény leomlik, ezért a helyszínt a helyi önkéntes tűzoltóalakulat emberei biztosítják, amíg Csíkszeredából meg nem érkezik egy létrás gépjármű.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!