Hirdetés

Gyergyószentmiklósért, legjobb tudásuk szerint dolgoznak

Megalakult csütörtök délután Gyergyószentmiklós új önkormányzati képviselő-testülete. Letette a hivatali esküt tizennégy önkormányzati képviselő, valamint Nagy Zoltán polgármester. 

Barabás-Pál Hajnalka
Gyergyószentmiklósért, legjobb tudásuk szerint dolgoznak
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Ünnepi keretek között tartották meg Gyergyószentmiklós új önkormányzati testületének alakuló ülését. A tizenhét megválasztott képviselőből ketten – Barti Tihamér és Kántor Boglárka – nem tették le az esküt, mivel a megyei önkormányzatban is mandátumot szereztek, illetve egy hiányzó is volt, Dobrean Teodor, a PSD–PNL választási koalíció tanácsosa, külföldön tartózkodott az ülés ideje alatt, így később teszi majd le a hivatali esküt. A legidősebb városatya, Kolcsár Béla, és a legfiatalabbak, Portik Zalán és Sorbán Attila Örs vezetésével zajló alakuló ülésen rendre, román és magyar nyelven elmondták az eskü szövegét a régi-új tanácsosok.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Letette a hivatali esküt Nagy Zoltán független polgármester is. Beszédében úgy fogalmazott, minden gyergyószentmiklósi polgármestere szeretne lenni. A tanácstestület tagjait pedig arra intette, járjanak jó példával a város előtt.

– Mindig tartsák szem előtt, hogy a város vezetésére kaptak felhatalmazást, és aki vezet, az élen jár munkában, a jó példában. Azt kívánom, legyünk jó vezetői a városnak – fogalmazott a régi-új polgármester.

Bende Sándor parlamenti képviselő és Barti Tihamér, a területi RMDSZ elnöke is gratulált, és eredményes munkát kívánt a városvezetőknek. Hozzájuk hasonlóan Pál Árpád egykori polgármester, valamint Horváth Alpár, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Csíky-kerti tagozatának igazgatója is együttműködéséről biztosította a testületet és a polgármestert.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!